Săptămâna economică Nr. 663

Articolul a fost vizualizat de 715 ori

FEMINA.

Femeile care fac afaceri pot primi ajutor de la stat de până la 50.000 de lei, pentru investiţii, în ediţia 2015 a Programului Femeia-Antreprenor, pentru care autorităţile au stabilit data de înscriere. Femeile se vor putea înscrie pentru acest sprijin financiar începând cu data de 17.09.2015, ora 10.00, printr-o aplicaţie care va fi activă pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale din cadrul Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri şi IMM-urilor, a anunţat instituţia. Aplicaţia online pentru Programul naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii 2015 va rămâne activă până în data de 21.09.2015 ora 20.00, potrivit sursei citate.

MAI MULT COMERŢ.

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut în primele şapte luni, atât ca serie brută, cu 2,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezona­litate, cu 2,9%, faţă de aceeaşi perioadă din 2014, infor­mează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

LUXUL MAI IEFTIN.

De la 1 ianuarie vor fi eliminate supra-accizele pentru cafea şi produse de lux, cum ar fi bijuteriile, blănurile naturale, maşinile puternice şi yahturile. Scad şi unele accize la băuturi alcoolice, aşa că berea şi şampania ar trebui să se ieftinească. Se scumpesc însă ţigările, iar ca noutate absolută se introduc accize pe ţigările electronice.

CENTRALE CU CONDENSAŢIE.

Românii care au montate centrale convenţionale nu vor fi afectaţi de noile directive europene care prevăd ca din 26 septembrie 2015 pe piaţa locală vor putea fi importate doar centrale termice în condensare, afirmă producătorii. Modelele de centrale în condensare au avantaje conside­rabile comparativ cu cele convenţionale. Au o eficienţă de până la 108%, faţă de 94% la un model convenţional. În plus, asigură o economie de până la 35% la consumul de gaz, deoarece tehnologia permite utilizarea energiei rezultate din arderea iniţială a combustibilului.

About Administrator