S-au răzbunat în deplasare

Articolul a fost vizualizat de 947 ori

După trei înfrângeri consecutive, care au lăsat unele ”urme”, FC Hunedoara a reuşit un nou succes stagional, impunându-se categoric în Banat, în faţa celor de la Millenium Giarmata. Se pare că hunedorenilor le este mult mai bine pe terenurile adverse decât în propriul fief, dacă este să ne luăm după rezultatele înregistrate până acum. Din cele cinci deplasări, ”alb-albaştrii” s-au impus în patru (2-0 cu Naţional Sebiş, 3-1 cu CS Ineu, 2-0 cu CSU Cra­iova II, 5-1 cu Millenium Giarmata), pierzând doar la Cisnădie, în faţa noii promovate Măgura (3-4). 15 goluri înscrise, faţă de 6 primite, cu un total de 12 puncte. Nu la fel au stat însă lucrurile pe ”Michael Klein”, acolo unde din cele patru jocuri disputate în faţa proprii­lor spectatori, elevii lui Victor Roşca nu au reuşit să producă bucurie decât în una singură, acel 3-1 din runda a patra, când treceau de conjudeţeana CNS Cetate Deva. În rest, trei eşecuri dureroase, mai mult sau mai puţin aşteptate (1-2 cu Performanţa Ighiu, 0-2 cu Mama Mia Becicherecu Mic şi acel usturător 0-3 cu ASU Poli Timişoara). 

Fotba FC HunedoaraAşa cum spuneam, ultimul insucces acasă, cu timişorenii, a produs unele ”mişcări” la clubul de pe Cerna. Iniţial, preşedintele Alin Barna anunţase la puţin timp după meci că îşi dă demisia. O declaraţie la ”cald”, în care personal nu am crezut, şi cu toa­te că demisiile sunt unila­terale, Barna a revenit asupra deciziei, fiind întors din drum de edilul municipiului. Până la urmă s-a găsit ”ţapul” ispăşitor, în persoana antrenorului principal, Victor Roşca. Lui i s-au reproşat ultimele rezultate nesatisfăcătoare. Îl cunosc de mult pe Roşca. A mai antrenat la Hunedoara, în liga a doua, cu rezultate bune. Nu mai ştiam însă nimic despre tehnician, aflând mai apoi că s-a stabilit în judeţul Buzău, iar în ultimii ani nu a mai antrenat efectiv, fiind observator. Sigur că, în vară, când a fost readus la Hunedoara, s-a dorit a fi o lovitură de ”imagine”, care s-a dovedit a fi până la urmă cu efect de ”bumerang”. Şi atunci, e numai a antrenorului vina? Sau şi a celor care l-au numit pe banca tehnică?

Au întrerupt seria neagră

Prin demiterea lui Victor Roşca, conducerea clubului a găsit imediat o soluţie de ”avarie”, numindu-l ca ”interimar” pentru meciul de la Giarmata pe secundul Mircea Alic jr. Iar acesta a avut un debut mai mult decât satisfăcător, înregistrând o victorie la scor, întrerupând astfel seria nefastă de trei înfrângeri consecutive. Alic jr. a făcut mai multe schimbări în ”11”-le de start, faţă de jocul cu ASU Poli Timişoara, titularizându-i din primul minut pe fraţii Daniel şi Cristi Crăciunescu, dar şi pe Remus Sandu şi juniorul Erwin Bloj. Au fost decizii ce s-au dovedit a fi benefice, hunedorenii dând tonul pe terenul de joc. Ei au început hotărâţi, iar în minutul 11 au reuşit să deschidă scorul prin ”căpitanul” Iulian Tecsi, care a înscris cu capul după o excelentă centrare venită de la Drăgoescu. După alte cinci minute, golgeterul Bogdan Bozian (şase goluri până atunci) a trimis pe lângă din lovitură liberă, dar tot el va găsi golul în minutul 18, când pe un ”avantaj” lăsat foarte bine de arbitru, l-a ”executat” cu sânge rece, din interiorul careului, pe portarul Luca. Gazdele, care i-au avut în teren pe ex-hunedorenii Florin şi Mihai Olariu, nu reuşesc să pună în pericol poarta apărată de Ciubotariu, iar ”alb-albaştrii” trec de acel periculos 0-2, înregistrat la pauză la ultima deplasare de la Cisnădie, şi mai punctează încă odată în minutul 43, când Daniel Creciunesc a înscris cu un şut plasat din afara careului mare.
La adăpostul celor trei goluri, băieţii lui Mircea Alic jr. nu s-au cantonat în apărare, chiar dacă după primele 20 de minute de la reluare nu au mai avut oportunităţi. Aveau să mărească ”ecartul” la capătul minutului 64, când Tecsi şi-a trecut în cont ”dubla”, cu un şut superb de la distanţă. Timişenii, care au fost de nerecunoscut în acest meci, reuşesc totuşi să înscrie golul de onoare prin Molcuţ, în urma unei lovituri libere, dar tabela va fi închisă tot de echipa vizitatoare, în primul minut al prelungirilor. A fost un corner executat de fundaşul de bandă stânga, Trăşcan, iar nou intratul Grigore a trimis cu capul în plasa porţii pentru un 5-1, în care puţini credeau. O gură de oxigen, care adânceşte şi mai mult regretele celor trei eşecuri de acasă, distanţa faţă de noul lider, ASU Poli Timişoara, fiind de şase puncte. Urmează partida de acasă, de sâmbătă, una care se anunţă dificilă, pe ”Michael Klein” venind Meta­lurgistul Cugir. Pentru a păstra măcar unele iluzii, FC Hunedoara are nevoie de toate punctele puse în joc.

About Ion Bădin