Săptămâna economică Nr. 672

Articolul a fost vizualizat de 509 ori

FMI? NO!

Situaţia economică a României nu necesită în acest moment un ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţional (FMI), în condiţiile în ca­re instituţia oferă asisten­ţă tehnică şi sprijin financiar în special ţărilor aflate în situaţie economică dificilă, iar după cum am agreat cu toţii, nu mai este cazul României, a declarat ministrul propus pentru portofoliul Finanţelor, Anca Dragu Paliu, în cadrul audierilor în comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

GAZ.

Cantitatea de gaze importate de România în primele nouă luni ale anului a scăzut cu 80% faţă de perioada similară a anului trecut. Producţia internă de gaze naturale a totalizat, în primele nouă luni din 2015, circa 6,38 milioane tep (tone echivalent petrol), fiind cu 82.700 tep (1,3%) sub cea din perioada ianuarie – septembrie 2014.

BURSĂ.

Românii care au investit pe bursă, în ultimii trei ani, au obţinut, în medie, un randament anual de circa 14%, iar de la începutul anului şi până în prezent randamentul a fost de aproximativ 7-8%, incluzând dividendele, a declarat recent preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel.

About Administrator