În loc să promoveze proiecte pentru comunitate, Pesediştii hunedoreni se auto-devorează ca dinozaurii

Articolul a fost vizualizat de 1,390 ori

Lupta politică dintre PSD şi PNL ia forme aiuritoare în municipiul Hunedoara. Liderii PSD îşi linşează proprii oameni, doar pentru că au avut „obrăznicia” să stea alături de adversari la petrecerea de Revelion. După doi ani de bună înţelegere şi colaborare, pesediştii sabotează proiectele primarului dintr-un calcul electoral meschin: să moară şi capra vecinului. Deputatul Carmen Hărău cere pesediştilor să dea dovadă de decenţă, „pentru că există viaţă şi după alegeri”. 

PSD pensionari revelion „Membri ai Partidului Social Democrat sunt urmăriţi, ameninţaţi şi marginalizaţi pentru că au avut  îndrăzneala să participe la Revelionul organizat de Pri­măria Hunedoara, că au avut îndrăzneala să se  fotografieze cu deputatul liberal, iar apoi să posteze acele imagini în spaţiul public şi că au îndrăznit să se aşeze  la masă alături de primarul liberal. Nu e posibil aşa ceva, să saboteze şi să încurce proiectele pentru Hunedoara  – pe de o parte, şi să fie puşi la zid pesedişti cu ştate vechi în PSD, persoane serioase, doar pentru că au stat  alături de de­putatul hunedorenilor. Eu m-am prezentat în faţa hunedorenilor cu un program care are şi acest  punct, anume că mă voi strădui să asigur echilibru şi colaborare între toate forţele politice din Hunedoara, ca  să creştem oraşul. Şi vreau să vă spun că vreo doi ani de zile chiar mi-a ieşit. Timp de doi ani, oamenii au lucrat  împreună şi se vede că s-a construit, nu s-a distrus”, a declarat deputatul PNL Carmen Hărău într-o conferinţă  de presă.

 Revelionul pensionari­lor produce victime în PSD

Deputatul liberal atrage atenţia adversarilor politici din PSD că au transformat lupta electorală într-o campanie murdară şi contraproductivă, în defavoarea hunedorenilor. Disputele politice au luat-o razna la finalul anului trecut, odată cu iniţiativa primarului Viorel Arion de a implica Primăria Hunedoara în organizarea revelionului pentru pensionari. Aleşii PSD s-au opus (tocmai ei, care se bazează pe voturile celor vârsnici), deşi nu a fost prima dată când administra­ţia locală face un astfel de gest pentru pensionari. În urmă cu doi ani, spre exemplu, pesediştii nu au avut nimic împotriva revelionului sponsorizat de primărie. „Să-i şicanezi pe hunedoreni, inclusiv pe proprii membri de partid, cum este cazul domnului prof. Adrian Anghelescu, pentru că se întâlnesc într-un fel sau altul cu deputatul şi cu primarul oraşului este dovadă de lipsă totală de decenţă şi atitudine constructivă în Hunedoara. Nu acest fel de politică aşteaptă hunedorenii de la noi şi le solici­tăm să-şi revizuiască atitudinea. Totodată, ca deputat al tuturor hunedorenilor din judeţ, indife­rent de culoarea lor politică, îi asigur de suportul meu colegial şi de susţinere pe platforma politică a PNL pe toţi aceia care vor să facă politică de construc­ţie a judeţului Hunedoara”, susţine deputatul Carmen Hărău.

Politica lui „Gică (sau Dan?) Contra” rămâne falimentară

Mai grav este că lupta electorală compromite proiecte de interes comunitar. „Constat grave nereguli în atitudinea electorală a conducerii PSD faţă de hunedoreni, faţă de proble­mele care interesează pe cetăţeni. Astfel, a trecut mai bine de un an de atacuri la persoană absolut incalificabile, în legătură cu care nu am înţeles să protestăm public şi să facem proces de intenţie PSD, deşi sunt clare relaţiile de prietenie şi colaborare între calomniatori şi politicieni din conducerea PSD. Nu vom intra în această polemică josnică! În ultimele luni ale anului trecut însă, PSD a încercat blocarea în Consiliul Local al municipiului Hunedoara, şi nu numai, a unor proiecte de interes pentru hunedoreni şi a jignit şi umilit într-un mod greu de imaginat pensio­narii Hunedoarei!”, a declarat Carmen Hărău în prima confe­rinţă de presă din anul 2016. Cu atitudinea de „Gică-Contra”, pesediştii au mari şanse să piar­dă şi puţinii susţinători pe care îi mai au în municipiul Hunedoara.

Reprezentare echitabilă a femeilor în politică

Liberalii vor mai multe femei în politică şi au declanşat o campanie prin care să se legifereze cota de reprezentare de 30 la sută. În Europa, sunt 15 state care au adoptat o astfel de lege. Deputatul Carmen Hărău s-a angajat într-o campanie de informare a cetăţenilor în legătură cu proiectul lansat de PNL, prin co-preşedintele Alina Gorghiu, privind legiferarea cotei de 30% reprezentare a genurilor în politică, o acţiune de promovare „fără culoare politică, pentru că genul (bărbătesc sau femeiesc) chiar nu are culoare politică!”. Toţi cei interesaţi de subiect pot să îşi exprime opiniile sau observaţiile pe adresa de e-mail: cabinetharau@yahoo.com.

About Administrator