Săptămâna economică Nr. 680

Articolul a fost vizualizat de 788 ori

NUMIRE.

Dan Agrişan a fost numit adminstrator special al Complexului Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvenţă din 7 ianuarie 2016. Agrişan va reprezenta interesele acţionarilor în cadrul procedurii de insolvenţă. Dan Agrişan a deţinut în perioada septembrie 2014 – august 2015 funcţia de director general al Societăţii de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE). În august 2015, Dan Agrişan şi-a dat demisia acuzând presiuni politice asupra activităţii SAPE.

LICITAŢIE.

Drapelul lui Avram Iancu va fi scos din nou la vânzare, pe 3 februarie, într-o licitaţie Artmark dedicată lui Corneliu Vadim Tudor, la peste doi ani de la conflictul dintre fostul lider al PRM, decedat în 2015, şi Gheorghe Funar, care şi-au disputat acest steag. Casa de licitaţie va porni procedura de la suma de 5000 de euro.

DISTRIBUŢIA BOGĂŢIEI.

Primele 62 cele mai bogate persoane din lume deţin, de-acum, aproape tot atât cât jumătate din populaţia lumii – adică aproximativ 3,5 miliarde de persoane, anunţă organizaţia nonguvernamentală Oxfam într-un raport publicat luni. Bogăţia acestor 62 de persoane – dintre care 53 sunt bărbaţi – a crescut cu 44% începând din 2010, în timp ce cea a celor 3,5 miliarde de persoane cele mai sărace a scăzut cu 41%. Jumătate dintre aceşti “superbogaţi” provin din Statele Unite, 17 sunt originari din Europa, iar ceilalţi din ţări precum China, Brazilia, Mexic, Japonia şi Arabia Saudită.

EURES.

Aproape 1.800 de locuri de muncă sunt disponibile în Spaţiul Economic European, cele mai multe fiind anunţate de angajatori din Spania, Danemarca, Marea Britanie şi Germania, în agricultură, asistenţă socială şi asisten­ţă medicală. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot consulta ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.

TURISM PE PLUS.

Turismul mondial a înregistrat anul trecut un număr record de 1,184 miliarde de turişti internaţionali, în creştere cu 4,4% sau 50 de milioane de persoane comparativ cu precedentul record care data din 2014, a anunţat, luni, Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO).

About Administrator