Săptămâna economică Nr. 681

Articolul a fost vizualizat de 781 ori

SE RUPE CEH.

Complexul Energetic Hunedoara îşi va reduce mult activitatea în urma restructurării, însă, în final, va putea funcţiona pe propriile picioare, a declarat, luni, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Potrivit acestu­ia, planul de restructurare propus Comisiei Europene ar trebui să fie similar cu cel al administratorului judiciar, în cadrul procesului de insolvenţă a CE Hunedoara. “La finalul perioadei de restructurare, complexul va rămâne mult mai mic, dar va fi funcţional, va putea funcţiona pe picioarele lui”, a adăugat preşedintele Concurenţei. Acesta a mai declarat că Comisia Europeană a cerut separarea activităţii de minerit de cea de producere a ener­giei. Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă la începutul lunii ianuarie 2016.

JOBURI.

Auchan România angajează manageri de segment la Deva, dar şi la Bucureşti, Cluj, Oradea, Timişoara sau Târgu-Mureş. Vă calificaţi pentru acest post dacă sunteţi absolvent de studii superioare, aveţi abilităţi de coordonare şi management al echipei, aveţi capacitate de efort susţinut, sunteţi ambiţios, creativ şi lucraţi autonom. Sunt avantajaţi la angajare candidaţii care au mai lucrat în comerţ. Ultima zi în care se primesc candidaturi pentru acest post e 14 februa­rie. Mai multe detalii pe www.auchan.ro.

DATORII.

Datoria guvernamentală a României se situa, la sfârşitul trimestrului trei din 2015, la 259,12 miliarde lei, sau 37,2% din PIB, în scădere cu 0,8 puncte procentuale faţă de nivelul de 259,48 miliarde lei, sau 38% din PIB, în perioada aprilie – iunie 2015, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat). România se numără printre ţările cu cele mai mici datorii, alături de Estonia (9,8%), Luxemburg (21,3%), Bulgaria (26,9%), Letonia (36,4%). Cel mai ridicat nivel al datoriilor se înregistrează în Grecia (171%), Italia (134,6%) şi Portugalia (130,5%).

MCDonald’S EXIT.

McDonald’s România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de restaurante, cu afaceri de circa 100 milioane euro şi cu aproape 70 de unităţi de tip fast-food, şi-a schimbat acţionarul weekend-ul trecut. Compania malteză Premier Capital va plăti 65,33 milioane de dolari pentru preluarea ope­raţiunilor locale ale grupului american McDonald’s, tranzac­ţie care include toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România, cele 19 cafenele McCaf­é şi franciza locală a McDonald’s.

About Administrator