Putem aproviziona Europa cu apă minerală timp de 25 de ani

Articolul a fost vizualizat de 808 ori

România poate asigura apa minerală necesară ţărilor din Europa timp de 25 de ani continuu, din punct de vedere al potenţialului de apă minerală existent în solul ţării, de calitate foarte bună, a declarat directorul general al Societăţii apa mineralaNaţionale a Apelor Minerale (SNAM), Radu Dumitru, citat de media centrală.
Sursa citată a mai menţionat că rezervele de apă minerală ale României sunt foarte mari, în condi­ţiile în care acoperă cam 60% din volumul de apă minerală existent la nivelul Europei. Astfel, statul român se află în negocieri avansate cu un fond de investiţii din Liban, care vrea să importe o cantitate mare de apă minerală, dar şi cu alte state arabe care au nevoie de apă, potenţialul de export al României fiind foarte mare.

Cât câştigă îmbuteliatorii de apă minerală

Potrivit lui Radu Dumitru, Societatea Naţională a Apelor Minerale vinde apa către îmbuteliatori la un preţ de sub 4 (patru) bani pe litru. Aceasta ajunge la consumatori, la raft, cu circa 1,5 lei per litru. Deci la fiecare litru de apă vândut, îmbuteliatorii câştigă minim 1,1 de lei.

Exportăm puţină apă minerală

În prezent, volumul la export apă minerală se situează undeva la 3-4% din volumul de vânzări, care ar însemna aproximativ 2 mi­lioane de metri cubi de apă, foarte puţin comparativ cu cât se vinde la nivel naţional.

About Administrator