“Concediu de aşteptare” la CEH. Singurul concediu pe care salariaţii nu-l aşteaptă

Articolul a fost vizualizat de 897 ori

Pentru că “şomaj tehnic” nu sună bine, administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) încearcă să reducă costurile cu personalul brevetând “concediul de aşteptare”. Practic, timp de 10 sau 5 zile, în funcţie de sectorul unde lucrează, TESA sau indirect productivi, salariaţii vor fi trimişi acasă, urmând să încaseze 75 la sută din salariu.
protest-cehCalculele făcute publice de administraţie arată că această formă de concediu “forţat” ar aduce o economie lunară de circa 1,2 milioane de lei la bugetul companiei.
Potrivit declaraţiilor condu­cerii CEH, preluate pe fluxurile de ştiri, această formă de reducere a costurilor permite păstrarea producţiei la cote neschimbate, declara­ţie în contradicţie cu cea a sindicatelor care consideră că trimiterea în “concediu de aşteptare” a personalului indirect productiv îi va bloca semnificativ pe muncitorii direct productivi.

Cum arată o situaţie dispe­rată

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă pe data de 7 ianuarie, anul acesta, după ce, în doar trei ani, a reuşit să acumuleze datorii în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de lei. Şi ca tabloul să fie complet, mai trebuie spus că, până la 30 aprilie 2016, CEH trebuie să achiziţioneze certificate de carbon în valoare de 10 milioane de euro ca să poată funcţiona legal încă un an. Din aceşti bani, Complexul nu are la această oră nici măcar un leu, ce să mai vorbim de euro!?

About Administrator