Săptămâna economică Nr. 684

Articolul a fost vizualizat de 897 ori

LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ

Legea dării în plată se va aplica tuturor contractelor în derulare, iar în negocierea dintre bancă şi client va fi şi un mediator de la o asociaţie de protecţia consumatorilor. Acestea sunt concluziile întâlnirii de luni dintre iniţiatorii legii şi preşedintele Comisiei de Finanţe a Camerei Deputaţilor. Dezbaterea vine după ce Banca Naţională a trimis vineri o scrisoare Parlamentului prin care cere o serie de modificări. Iniţiatorii estimează că legea dării în plată va ajunge la vot cel mai târziu în aprilie. Între timp, mai multe bănci avertizează că dacă legea rămâne aşa, vor înăspri condiţiile de creditare.

AUTO MARKET.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme second-hand s-a situat, în prima lună din 2016, la 16.471 de unităţi, în creştere cu 6,37% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, iar marca Volks­wagen a rămas pe primul loc în preferinţele românilor, cu 4.782 exemplare, potrivit sta­tisticii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Totodată, înmatriculările de automobile noi din România au început anul 2016 cu o creştere de 16,5%, la un total de 5.800 unităţi, aceasta fiind cea mai bună lună din 2009 încoace. În cel mai bun an, 2008, s-au înmatriculat 29.499 automobile noi în ianuarie.

PIB CU PLUS.

După ce ultimul trimestru al anului trecut Produsul Intern Brut a consemnat un avans de 3,7% compa­rativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent (2014) şi de 1,1% faţă de precedentele trei luni, per total, Produsul Intern Brut a crescut în 2015 tot cu 3,7% faţă de 2014.

DEFĂIMAREA DATORNICILOR.

“Fiscul face exces”, susţine Autoritatea Naţională pentru Protejarea Datelor cu Caracter Personal, după ce ANAF a anunţat că va publica pe Internet lista celor datori la stat cu sume începând de la 100 de lei. O dată la 3 luni, Fiscul intenţionează să publice pe site-ul propriu o listă cu toţi românii care au restanţe la stat de peste 100 de lei. Tabelul va conţine numele, prenumele, localitatea domici­liului fiscal şi valoarea datoriei. Oricine, de la necunoscuţi, până la vecini sau rude poate afla dacă sunteţi sau nu dator la stat.

About Administrator