Legea lui Dragnea, de la „defăimare” la „toleranţă” spre „mucles!”

Articolul a fost vizualizat de 1,621 ori

Parlamentarii PSD forţează introducerea cenzurii în dreptul la liberă exprimare pe uşa din dos a toleranţei, după ce au ratat ţinta sub masca defăimării. Liberalii se opun legii iniţiate de Liviu Dragnea, însă PSD şi aliaţii lor sunt majoritari în Cameră. Deputatul Carmen Hărău face apel la solidaritatea tuturor pentru a bloca proiectul care bagă pumnul în gura oricui are curajul să se exprime liber.   

defaimarea dragneaLegea Defăimării este cosmetizată, după ce a fost amânat cu o săptămână votul final. Nu i se mai spune „defăimare”, ci „tole­ranţă”, dar proiectul rămâne la fel de nociv pentru democraţie şi libera exprimare. Liviu Dragnea, iniţiatorul legii, invocă principii europene corecte, dar demersul rămâne subversiv. În spatele termenilor „defăimare” sau „toleranţă” se folosesc argumente legate de discrimi­narea unor minorităţi. Totuşi, de ce nu vorbeşte Dragnea despre o lege a „Discriminării”? Simplu: pentru că astfel de acte normative există deja şi pe baza lor funcţionează Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. O lege nouă care să protejeze minorităţile de posibile discriminări nu se justifică. „Nu este o lege pentru to­leranţă, cum în mod fals este ea numită. Se încearcă detur­narea de la adevăratul sens al acestei legi. Nu există altă intenţie decât aceea de a taxa urgent şi fără filtru judecătoresc pe oricare dintre dumnea­voastră care, în spaţiul online, pe Facekook bunăoară, îndrăzniţi să formulaţi o critică”, a declarat Carmen Hărău.

Apel la solidaritate civică

Deputaţii PNL spun că vor folosi toate mijloacele democratice pentru a împiedica promulgarea legii, chiar dacă şi ei ar putea beneficia de pe urma cenzurii la libera exprimare. „Oricare dintre noi, politicienii, putem fi consideraţi ca făcând parte dintr-o structură minoritară descrisă de legea lui Dragnea. Fiecare dintre noi suntem vulnerabili, în situaţia de a fi atacaţi, uneori, destul de neprinci­pial şi pe nedrept. Dar există la momentul acesta posibilităţi legale de acţiune, mijloace legale prin care să plătească cei care abuzează de libertatea de exprimare. O lege suplimentară nu este decât un pumn în gura celor care vor să se expri­me liber. Mă aştept ca media hunedoreană şi publicul hunedorean să se constituie ca o barieră împotriva acestei legi”, a mai spus deputatul PNL Carmen Hărău.

About Marcel Bot