Ediţia a XVII-a. Imagini poetice alături de Constantin Găină la Atelierul de fotografie

Articolul a fost vizualizat de 1,375 ori

Luni, 29 februarie 2016, ora 17.00, Atelierul de Fotografie (AF) face o invitaţie celor interesaţi de arta fotografică la Colegiul Naţional „Decebal” Deva, în Sala Studio, la cea de-a XVII-a întâlnire sub egida Atelierului. Ediţia deschide seria evenimentelor lunare din acest an. Invitat este fotograful Constantin „Pilu” Găină, care va vorbi despre o relaţie, pe care de cele mai multe ori o uităm, sau o ignorăm, cea a fotografiei cu poezia.

AF 17Potrivit organizatorilor, “Pilu Găină vine cu o provocare ine­dită la acestă ediţie AF, cea de a ne spune poezie prin intermediul imaginii. Cu toţii căutăm ca fotografiile noastre să spună o poveste, căci da, fotografia are nevoie de o poveste. Poezia este arta de a pune în mişcare imaginaţia cu ajutorul cuvintelor. Să concentrezi, însă, imaginaţia şi, apoi, să mergi dincolo de concret, prin intermediul imagi­nii, însemnă să cauţi drumul metaforei. Va fi, prin urmare, o întâlnire pe care ne permitem să o numim poetică”.
Constantin Găină, pe care prie­tenii îl cunosc drept „Pilu”, este născut în Simeria, pe data de 21.05.1949. A obţinut, în 1975, trofeul Gopo, pentru filmul „Intui­ţie”. Iubește Ţinutul Pădurenilor şi a editat două volume de lux cu imagini vechi ale Hunedoa­rei: „Istoria oraşului în imagini” şi „Hunedoara în secolul al XIX-lea”. Este deţinătorul celei mai mari colecţii de fotografii „de epocă” ale Hunedoarei.

About Remus Suciu