FOTBAL – LIGA A III-A, SERIA A IV-A. UN EGAL CARE NU FOLOSEŞTE NICIUNEI ECHIPE

Articolul a fost vizualizat de 1,188 ori

FC Hunedoara s-a reîntâlnit cu suporterii pentru prima oară în acest an, într-o întâlnire oficială, la sfârşitul săptămânii trecute, când ”alb-albaştri” au avut de înfruntat în propriul fief un adversar care se anunţa extrem de incomod, Naţional Sebiş, grupare antrenată din acest retur de fostul ”stelist” Adrian Neaga. Oaspeţii veneau pe MAIN un egal care nu foloseste nici unei echipeCerna cu dorinţa nedisimulată de a câştiga toate punctele, singura variantă care îi mai putea ţine ”agăţaţi” în lupta pentru promovare. În acelaşi timp, îşi doreau şi revanşa după eşecul pe care l-au suferit în prima etapă de campionat, când cedau surprinzător acasă cu 0-2, goluri înscrise de fostul lor jucător, Bogdan Bozian, şi de Simio­nov. De partea cealaltă, gazdele doreau la rândul lor să îşi treacă în cont cele trei puncte, într-un iluzoriu vis că orice este posibil pe parcursul acestui retur şi că cine ştie… Părăsită înainte de reluarea pregătirilor de iarnă de bucureşteanul Adrian Iencsi, cu scuzele de rigoare, FC Hunedoara l-a reaşezat pe banca tehnică, în postura de ”principal”, pe Alic jr, cel care mai condusese echipa ca ”interimar”, în meciul de la Giarmata, după demiterea lui Victor Roşca.

Fotbal de calitate în prima repriză…

Chiar dacă au avut doi ”închizători”, Ionicescu şi noul venit, Lazea (ex-Naţional Sebiş), băieţii lui Alic jr. au început în trombă, fiind foarte aproape de a deschide scorul în chiar minutul 5. A fost o lovitură liberă de la circa 22 de metri executată de Bogdan Bozian, portarul fiind salvat de stâlpul porţii din stânga lui. Presiunea la poarta lui Bujor s-a menţinut, iar patru minute mai târziu, tabela de marcaj avea totuşi să se modifice. Golgeterul echipei, Tecsi, a interceptat un balon în jumătatea adversă, a pătruns în careu şi, cu un şut plasat, a trimis mingea în stânga portarului pentru 1-0. Minutele de dominare ale ”alb-albaştrilor” au continuat, sebişenii nereuşind mai nimic în plan ofensiv. În minutul 27, tânărul, dar prea fragilul Bloj putea să mărească diferenţa. Scăpat singur pe contraatac, a pătruns în careu şi, în locul şutului direct spre poartă, a preferat să întoarcă balonul înapoi, fără niciun rezultat. Peste alte şapte minute, Bo­zian l-a văzut ieşit dintre ”buturi” pe goalkeeper-ul advers, dar ”lobul” trimis de la 40 de metri a trecut peste transversală. Abia în minutul 36 am consemnat primul şut spre poarta lui Ciubotariu a celor de la Sebiş. Rus a trimis în ”dia­gonală” de la marginea careului mare, balonul trecând pe lângă. Şi cum ocaziile se răzbună, că aşa este în fotbal, cei de la Naţional vor reuşi să restabilească egalitatea în minutul 39. Urcat pe flancul drept, Bogdanovici a centrat în ”gura” porţii şi, complet nemarcat, Susan a reluat în gol din 4 metri. Finalul primei reprize a aparţinut elevilor lui Rică Neaga, care au avut de două ori şansa să intre la vestiare în avantaj. În minutul 44, la lovitura liberă executată de pe partea dreaptă de Keita, Cherecheş a trimis din 2-3 metri peste, iar în primul minut al prelungirilor, ”ghiuleaua” expediată de Zurbagiu de la 25 de metri l-a obligat pe Ciubotariu să respingă cu pumnii în faţă.

…Şi unul de uzură în partea secundă

La reluare, băieţii lui Alic jr. nu au mai reuşit să menţină ritmul din primele 45 de minute, jocul devenind unul de uzură, atât de o parte, cât şi de cealaltă. Fazele la cele două porţi au devenit o raritate, primele 15 minute făcându-ne să ne gândim la cu totul alte lucruri. Abia în minutul 61 am reuşit să mai consemnăm o fază în carnetul cu notiţe. Ea a aparţinut celor de la Naţional, la o lovitură liberă de la 21 de metri executată de Velici, dar mingea a trecut de puţin peste transversală. Tot oaspeţii au fost cei care au forţat golul şi, în minutul 78, când, în urma unui corner, balonul a fost respins, şi de la 28 de metri, Cherecheş a trimis pe centrul porţii, portarul hunedorean fiind obligat să ”boxeze” în lateral. Nici schimbările efectuate în cele două tabere nu au reuşit să modifice ceva în partitura celor două echipe, chiar dacă Oprea va reuşi să înscrie cu capul în minutul 86, dar golul nu va fi validat, fiind sancţio­nată o poziţie afară din joc. Gazdele puteau să dea totuşi lovitura în minutul 87. Lazea l-a găsit cu o pasă în adân­cime pe Bozian, care a scăpat singur spre poartă, însă a trimis mingea de la 18 metri exact în piciorul lui Bujor, căzut la pământ. Un 1-1 care, practic, nu a ajutat niciuna dintre combatante, beneficiar fiind liderul seriei, ASU Poli Timişoara. Naţional se află la 10 puncte distanţă de primul loc, iar pentru FC Hunedoara, orice vis de preamărire s-a stins în chiar prima etapă a returului, cele 13 puncte distan­ţă fiind practic de neremontat până la finalul campio­natului. Chiar dacă, pe o reţea de socializare, preşedintele clubului FC Hunedoara era mândru de jucători, de antrenori, de tot ce mişcă…, dar mai puţin de rezultat, va­loarea unei echipe este dată de rezultatele de pe teren. Ori ele lipsesc şi în acest sezon, aici la Hunedoara.

FC HUNEDOARA – NAţIONAL SEBIŞ  1 – 1 (1 – 1)

Au marcat: Tecsi (min. 9) / Susan (min. 39)

FC HUNEDOARA : Ciubotariu – R. Cristian, D. Creciunesc, Maghici (cpt), Trăşcan – Ionicescu (min. 90+3, A. Grigore), Lazea – Drăgoescu (min. 62, Cr. Creciunesc), Bozian, Bloj (min. 83,Simionov) – Tecsi (min. 71, D. Gri­gore).
Antrenor: Mircea Alic jr.

NAŢIONAL SEBIŞ : Bujor – Bogdanovici (min. 74, Rosenblum), Petrovic, Neacşu, Cherecheş – Zurbagiu – Rus (min. 70, Sas), Keita, Negoescu (min. 74, Oprea), Susan – Velici.
Antrenor: Adrian Neaga.
Arbitru: Adrian Şuta
Asistenţi: Răzvan Soporan – Daniel Ştefan Lar (toţi trei din Baia Mare)
Stadion : ”Michael Klein”. Spectatori: 300.

About Ion Bădin