Gazeta de Dimineaţă ne spune că: “De remarcat că majoritatea celor peste 40 de persoane înscrise la concursul organizat de CNSAS nu a obţinut punctaj de trecere. O parte dintre cei înscrişi au fost absenţi, iar bilanţul final arată că niciunul dintre cei înscrişi nu a trecut proba celor de la CNSAS.” Din prima frază aflăm că majoritatea participanţilor nu a luat notă de trecere, asta ar însemna că există câţiva (o minoritate) care au luat, totuşi, notă de trecere. Dar în fraza următoare se spune că niciun participant la concurs nu a trecut proba… oare nici cei despre care din prima frază tragem concluzia că au luat notă de trecere? Sau, de fapt, nimeni nu a luat nota minimă de promovare a examenului (parcă aşa am auzit la ştiri)?
În Gazeta de Dimineaţă se află titlul “ANAF-ul vrea închidă caloriferele abonaţilor de la Termoficare Petroşani”; corect era: “ANAF-ul vrea să închidă…”.
În Mesagerul Hunedorean am găsit titlul: „Nici jumătate din elevi nu sunt pregătiţi pentru Evaluarea Naţională”. Despre care jumătate este vorba oare – de la mijloc în jos sau în sus?
Servus Hunedoara ne oferă câteva informaţii referitoare la poliţistul Sucilă din Vulcan: „El stă de, ieri dimineaţă, în zona Judecătoriei din Petroşani şi spune că nu va renunţa decât atunci când i se va face dreptate. Fostul angajat al MAI a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, de instanţa de la Curtea de Apel Alba -Iulia, pentru act sexual cu un minor.” În primul rând, nu ştiu ce caută virgula din formularea “El stă de, ieri dimineaţă…”, corect era: „El stă, de ieri dimineaţă, în zona Judecătoriei din Petroşani…”. Iar dacă nu s-a schimbat regula peste noapte, nu se scrie Alba-Iulia, ci Alba Iulia.
În text mai citim: “Poliţistului Adrian Sucilă, de la Vulcan, i s-a desfăcut contractul colectiv de muncă pentru că are o sentinţă de condamnare la închisoare definitivă.” Poate i s-a desfăcut contractul de muncă, deoarece mă îndoiesc că în cazul poliţistului în cauză s-a aplicat vreo regulă specială şi a avut încheiat el, personal, un contract colectiv de muncă cu instituţia unde lucra.
În Gazeta de Dimineaţă am găsit un titlu scris în viteză: „APM Hunedoara cauză custode pentru ariile naturale protejate”, la fel ca începutul articolului: “Pentru asigurarea unui management corespunzător al patrimoniului verde al judeţului, APM Hunedoara a lansat procedura de atribuire în custodoe a mai multor arii naturale protejate.”În Ziarul Hunedoreanului este citată următoarea declaraţie: “Cât priveşte SMS-urile de care s-a făcut vorbire, compania de telefonie a comunicat instanţei de judecară că numărul de telefonnu conţine date de trafic.” Parcă sunt prea multe greşeli într-o singură frază.
În Glasul Hunedoarei, citim o “interesantă declaraţie”: “Emanuel Clej este de părere că ALDE Hunedoara nu va reuşi să atingă pragul de cinci procente, necesar pentru a intra în Consiliul Judeţean sau în Consiliile Locale, şi nu îşi va îndeplini obiectivul de a fi a treia forţă politică din judeţ. <Am început acest nou proiect – ALDE, în speranţa că lucrurile se vor petrece altfel decât am văzut în partidul în care am fost şi credeam că se va face o altfel de politică, decât în ultimii 25 de ani. Speram că se va face o politică pentru cetăţean, în care nu sunt jocuri de culise, nu sunt nopţi ale cuţitelor albe. (…)>”.
Nu ştiu în ce film joacă mai vechii sau mai noii politicieni, care nici nu sunt la primul partid, dar poate nu s-a auzit că ALDE s-a născut din fuziunea PLR (preşedinte Tăriceanu, nici pentru el primul partid şi prima incursiune în viaţa politică) şi PC (un mic partid cu o istorie “bogată”) – toate astea promiteau, într-adevăr, un alt mod de a face politică…, iar dacă nu s-a întâmplat aşa chiar nu trebuie să fim foarte surprinşi.
Pe site-ul Hunedoaraplus.ro am găsit titlul: “Pompierii din Brad au trecut ieri peste o mare încercare la Luncociu de Jos”. În cazul acesta cui i se dă mielul?
Din Gazeta de Dimineaţă aflăm că: “Scandalul pe cetăţile dacice, pe care un proiect semnat de minoritari şi social – democraţi ar fi urmat să le transfere din administrarea Consiliului Judeţean către o structură nouă, subordonată Guvernului, este departe de a se fi încheiat.” Sigur, pe lângă a se scandaliza (pe drept cuvânt de data aceasta), jurnaliştii ar fi bine să se informeze: proiectul de lege nu avea cum să transfere “cetăţile dacice” din administratea Consiliului Judeţean către o structură nouă, deoarece “cetăţile dacice”, din păcate, nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara. Dintre cele cinci cetăţi dacice de pe Lista patrimoniului mondial UNESCO aflate în judeţul Hunedoara, doar Sarmizegetusa Regia se află în adminstrarea Consiliului Judeţean. Într-adevăr, prin acest proiect de lege, se pierdea şi administrarea acesteia, dar nu ar strica să nu se dezinformeze cititorii.
Pe site-ul Hunedoaraplus.ro este citată declaraţia unui politician referitoare la proiectul de lege privind cetăţile dacice: „S-a găsit cineva, oameni deştepţi, că sunt mulţi în România, şi binevoitori pentru judeţul Hunedoara, să iniţieze o lege prin care administrarea cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei şi cea de la Sebeş să fie făcute de către o agenţie naţională, cu un post de secretar de stat.” Aş vrea doar să precizez că la Sebeş nu se află niciuna dintre cetăţile dacice în discuţie. Da, se află unul dintre monumente în judeţul Alba; da, pentru a ajunge la acel monument se trece prin Sebeş, acesta fiind municipiul cel mai apropiat, dar cetatea se află la Căpâlna (comuna Săsciori). Şi aşa cum nu spunem că cetăţile din judeţul Hunedoara se află la Orăştie, Călan sau Petroşani (localităţile urbane cele mai apropiate), nici despre cea de la Căpâlna nu spunem că se află la Sebeş.
Ziarul Hunedoreanului ne informează că: „Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara a organizat o nouă ediţie a Bursei Locurilor de Muncă. Evenimentul a fost organizat de AJOFM Hunedoara în agenţiile din Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Haţeg, Brad, Călan, Simeria, Lupeni, Vulcan, între orele 9.00 şi 13.00.”
Dacă tot s-a scris intervalul orar, era bine să scrie şi data (ziua pentru care este valabil programul menţionat) – cred că aceste informaţii sunt relevante împreună.
Să corectaţi bine!
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.