Săptămâna economică Nr. 688

Articolul a fost vizualizat de 896 ori

TOT PE MINUS.

Inflaţia a­nuală s-a menţinut în teritoriu ne­gativă în februarie, la minus 2,7%, în coborâre de la minus 2,1% în ianuarie, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În februarie 2016 faţă de februarie 2015, preţurile de consum au scăzut la grupa mărfurilor alimentare cu 6,47%.

CONSUM.

Consumul na­ţional de energie electrică a crescut cu 8,6% în luna ianuarie a acestui an, comparativ cu luna corespunzătoare a anului trecut, până la nivelul de 4,8 TWh, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS). Iluminatul public a înregistrat o scădere cu 9,9%, iar consumul populaţiei a crescut cu 2,9%.

PFA.

Potrivit deciziei luate de Executiv în ultima săptămână, proprietarii de PFA care au înre­gistrat sediul în propria locuinţă nu vor plăti impozite majorate. Ei trebuie însă să respecte o condiţiei. Să nu treacă la capitolul “cheltuieli” factura de curent, gaze sau întreţinere. Adică, cu alte cuvinte, să nu deconteze utilităţile pe PFA. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la finalul şedintei executivului, în care a fost modificat Codul Fiscal.

PENSII.

Pilonul II de pensii are 6,6 milioane de participanţi, la ora actuală, şi peste 5 miliarde de euro în administrare, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, Raluca Ţintoiu, preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR). Aceasta a adăugat că, la ora actuală, în România un angajat susţine 1,3 pensionari, iar tendinţa va ajunge la 2,5 pensionari pentru fiecare angajat.

PORSCHE LA CLUJ.

Compania Porsche Engineering Romania, filialia locală a gigantului german Porsche, deschide la Cluj-Napoca un centru de dezvoltare software în domeniul auto, unde vor lucra 25 de oameni până la finalul anului. Compania Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, a fost înfiinţată în luna septembrie a anului trecut, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Pentru recrutarea personalului la centrul de dezvoltare software de la Cluj, Porsche are în vedere coo­perarea cu universităţile locale, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă.

About Administrator