Săptămâna economică Nr. 689

Articolul a fost vizualizat de 849 ori

SUBVENŢIE.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, că România va avea cea mai mare subvenţie pe cap de bovină din Uniunea Europeană, care, după ultimele calcule, va depăşi 300 de euro pe cap de animal. Potrivit oficialului, plăţile normale vor începe pe 8 aprilie.

PROTEST.

Douăzeci de ortaci de la Mina Livezeni s-au blocat, luni, în subteran, nemulţumiţi de denunţarea contractului colectiv de muncă, în timp ce la termocentrala Mintia numărul celor aflaţi în greva foamei a ajuns la 73.

DINAMISM.

România ocupă locul cinci în topul celor mai dinamice 5.000 de companii din Europa, realizat de publicaţia americană Inc., piaţa locală fiind prezentă în clasament cu 333 de companii din diferite domenii, precum telecomunicaţii, retail, media, logistică şi transporturi, servicii IT sau pu­blicitate,

RISC DE DEFICIT.

Opt state ale Uniunii Europene riscă să depăşească ţinta de deficit bugetar de 3% din PIB, potrivit estimărilor analiştilor citaţi de Bloomberg. Marea Britanie, Franţa, Spania, Grecia şi Croaţia sunt pe lista “neagră”, printre ele fiind şi trei dintre cele mai mari economii ale Europei. De asemenea, Finlanda, Polonia şi România sunt şi ele pe listă, în condiţiile în care deficitele bugetare se apropie cu viteză de minimul acceptat.

MEDIA.

Companiile din întreaga lume vor cheltui anul vii­tor, pentru prima dată în istorie, mai mulţi bani cu publicitatea pe Internet decât pe posturile de televiziune comercială, a estimat luni firma de studii de piaţă ZenithOptimedia. Potrivit progno­zei, ritmul de creştere a publici­tăţii pe Internet va fi de peste trei ori mai mare decât în restul industriei în 2016. Conform noilor estimări ale ZenithOptimedia, cheltuielile globale cu publicitatea la nivel mondial vor înre­gistra în acest an o creştere de 4,6%, mai mare cu 0,7 la sută faţă de anul trecut.

IPHONE IEFTIN.

Noul smartphone se numeşte iPhone SE şi este cu 50% mai rapid decât iPhone 5S. Acesta are un procesor A9 pe 64 de biţi şi camera de 12 megapixeli şi va putea face poze live. Noul telefon va fi disponibil în 110 ţări până la sfârşitul lunii mai. Mo­delul de 16GB va costa 399 de dolari, iar cel de 32GB va fi 499 de dolari.

About Administrator