Cum a fost pus CEH pe butuci? Cu contracte păguboase din timpul guvernării Ponta

Articolul a fost vizualizat de 1,102 ori

Administratorul judiciar precizează că DNA cercetează modul în care au fost încheiate contractele de import de cărbune energetic, în special în perioada 2011-2015. Raportul arată că în contractele de achiziţie semnate cu compania Vitol SA Geneva, CEH a fost prejudiciat cu peste 40 de milioane de lei, prin faptul că a permis companiei elveţiene să valorifice garanţia constituită de Electrocentrale SA în certificate de emisie de gaze de seră.
De asemenea, expertizele făcute pe instalaţii au arătat că s-a importat cărbune de o calitate inferioară celei plătite.
Ca fapt divers, una dintre companiile de la care s-a achiziţionat cărbune de către CEH, Psycholucia Kft. din Ungaria, este înre­gistrată ca SRL non-profit, urma să livreze cărbu­ne pentru 1,7 milioane euro plus TVA, iar obiectul de activitate al acestui SRL era consilierea psihologică pentru angajaţii companii­lor şi organizarea trainingu­rilor pentru sexo­logi!
În raport se arată şi cine sunt persoanele cu atribuţii în domeniul în care s-au constatat deficienţe. Printre acestea sunt nominalizaţi membri ai conducerii exe­cutive şi membrii comisiei de eva­luare: directorul general Alic Costel, directorul economic Ciobanu Maria, directorul de producţie Mircea Dan, directorul comercial Giurgiu Vasile Gabriel, Cristoi E­duard Claudiu – şef serviciu aprovizionare, Orbonas Calin – consilier juridic, Groza Eugen – şef serviciu recepţie combustibili, Chiţiba Dumitru Dorin – şef birou juridic, Pogocsan
Gyongyi Elisabeta, Stănămirescu Siminic Timiu, Luverdo Stefan Lucian – membri în comisia de negociere.

About Administrator