După ce a cucerit Europa, Corneliu Birtok-Băneasă ia aurul şi în Asia

Articolul a fost vizualizat de 908 ori

Inginerul român Corneliu Birtok-Băneasă a primit medalia de aur și un premiu special din partea unei asociații profesio­nale de știință și tehnologie din Hong Kong (Science & Techno­logy Parks Corporation) pentru o invenție pe care a prezentat-o la Salonul internațional de invenții de la Geneva (13-17 aprile).
Inventatorul din Deva a propus la ediția din acest an a Salonului un dispozitiv care se numește „deflector termic” și care se folosește la echiparea auto­vehiculelor pe timp de vară, cu scopul de a reduce pierderile de putere ale motorului din cauza temperaturilor ridicate de afară, o scădere cu 7 la sută a consumului de carburant şi o redu­cere a noxelor eliminate în atmosferă.
Corneliu Birtok-Băneasă și-a propus să sprijine, pe viitor, tinerii cu aptitudini tehnice și idei în prezentarea unor inovații și invenții la diverse saloane de profil, cu scopul ca aceștia să-și poată pune în practică spiritul creativ.
Inginerul Corneliu Birtok-Băneasă este doctorand al Universității Politehnica din Timișoara în specializarea ingineria materialelor. El a obținut până acum 28 de medalii de aur la diverse saloane internaționale de inventică din țară și din lume.
România a fost reprezentată la Salonul internațional de invenții de la Geneva de 30 de inventatori, selecția acestora fiind efectuată de către Autoritatea Națională pentru Cercetare Știin­țifică și Inovare.
Salonul de la Geneva a ajuns la ediția cu numărul 44 și a fost vizitat de peste 57.600 persoane. În cadrul salonului au fost prezentate aproximativ 1.000 de invenții din 40 de țări.

About Administrator