LANSARE CANDIDAŢI . PSD Hunedoara cu ţinta pe Consiliul Judeţean

Articolul a fost vizualizat de 1,345 ori

Ţinta social-democraţilor este şefia Consiliului Judeţean Hunedoara. Sorin Vasilescu a prins culoare politică la nici 24 ore după ce a părăsit postul apolitic de prefect. Primarii care au migrat spre PSD au fost săltaţi instant în posturi de conducere. Laurenţiu Nistor şi Mircea Bobora sunt cele două nume care gravitează în jurul postului de preşedinte al administraţiei judeţene.     

PSD Landare candidatiPSD Hunedoara a organizat, joi, 14 aprilie, de la prânz, o confe­rinţă extraordinară pentru validarea candidaţilor pentru locale. Evenimentul s-a desfăşurat la Teatrul de Artă Deva, iar la conferinţă au participat 446 de delegaţi din toate unităţile administrative ale judeţului. De la centru au participat: Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Mihai Tudose şi Gabriel Vlase, ambii vicepreşedinţi PSD.

DNA stă între Nistor şi pofta lui de a încăleca judeţul

Preluarea şefiei Consiliului Judeţean este obiectivul principal al PSD Hunedoara. Nu a fost desemnat un candidat la postul de preşedinte, deşi din discursurile şefilor de la Centru reiese că Laurenţiu Nistor şi-ar dori acest post. (Mihai Tudose zicea, în intervenţia sa, că Nistor s-a cerut acasă, e interesat să lase deputăţia pentru a intra în administraţia judeţeană). Alte surse din PSD spun că postul ar putea fi ocupat de Mircea Bobora, care ar fi pe cale să redevină activ politic. Bobora ar fi varianta de rezer­vă, în cazul în care Laurenţiu Nistor se pune încă un mandat sub protectoratul imunităţii parlamentare, având în vedere numeroasele sesizări penale ce i-au fost făcute la DNA.

La început a fost Politica, cea mai veche meserie din lume

La lansarea candidaţilor PSD pentru alegerile locale a participat şi Sorin Vasilescu, eliberat din funcţia de prefect cu mai puţin de 24 de ore înainte de înscrierea sa pe lista candidaţilor la consiliul judeţean. În timpul conferinţei, Vasilescu a stat în rândul întâi şi a prins loc pe lista electorală tot în faţă. După revenirea în politică, Sorin Vasilescu a mai testat o dată „apolitismul” pentru a mulţumii lumii din poziţia de fost prefect.
Pe de altă parte, toate partidele condamnă traseismul, l-au incriminat şi printr-o lege, dar traseiştii sunt promovaţi, nestatutar şi de îndată, pe funcţii de conducere. La conferinţa PSD Hunedoara, toţi candidaţii venetici au fost instalaţi în echipa judeţeană de conducere a partidului. Printre noii „lideri” PSD sunt: Milu Folescu (primar PNL Vaţa de Jos), Ioan Vălean (primar UNPR Geoagiu), Traian Achim Mărcuş (primar PNL Buceş), Mircea Costa (consilier PNL Hunedoara) şi Ioan Faur (fost PDL, apoi independent, primar Ribiţa).

About Marcel Bot