Sport: Eşec previzibil

Articolul a fost vizualizat de 1,412 ori

Puţini dintre suporterii echipei devene credeau într-o minune în întâlnirea cu vicecampioana ţării, Poli Timişoara, grupare trimisă de FRF să ia “pulsul” ligii secunde cel puţin pentru un an. Mai ales că bănăţenii reuşiseră cu doar trei zile înainte să le ia “aerul” celor de la Steaua, eliminându-i fără nicio problemă din “Cupa României”. Aşa că toţi amatorii de pariuri au mers pe mâna timişorenilor, convinşi că elevii lui Velcea nu vor mai face pasul greşit aşa cum se întâmplase, nu demult, în întâlnirea cu nou promovata Luceafărul Oradea. Mai ales că un nou eşec neaşteptat ar fi tulburat apele pe Bega. 

Gol în prelungirile reprizei

Tehnicianul timişorean şi-a permis luxul de a lăsa pe banca de rezerve “artileria grea”, Curtean, Goga şi Rikeetts, jucători exponenţiali, care au pus umărul la victoria cu Steaua şi care mai trebuiau şi odihniţi. Meciul a dat impresia că se desfăşoară la Timişoara şi nu la Deva, pentru că în tribune s-a aflat o masivă galerie “polistă”, care a cântat pe durata întregii partide. Şi pentru că sub “Cetate” a evoluat o grupare titrată, audienţa a fost una maximă, în tribunele stadionului, dar şi pe lângă, venind aproape 3.000 de spectatori, faţă de cei 3-400 prezenţi la celelalte meciuri de acasă.

Devenii au pierdut o partidă pe care nici nu visau că ar putea să o câştige, cel puţin la acest moment

Devenii au pierdut o partidă pe care nici nu visau că ar putea să o câştige, cel puţin la acest moment

Nu trecuseră nici 30 de secunde când “centralul” Sebastian Colţescu a scos primul “galben”, pe care i l-a arătat lui Deaconescu, pentru o intrare “tare” la prea îngâmfatul Sepsi. Timişorenii au fost nevoiţi să facă prima schimbare încă din minutul 5, atunci când, din nefericire pentru el, ex-hunedoreanul Jitaru s-a accidentat. Timişorenii nu au epatat cu evoluţia lor din teren, elevii lui Olariu făcând un joc de aşteptare, prudent în apărare, închizând toate culoarele spre poarta lui Lipitor. Totuşi, oaspeţii puteau înscrie în minutul 34, când, la o lovitură liberă executată de pe partea stângă, balonul a fost respins în faţă şi, de la 14 metri, Dobricean a trimis puternic la semiînălţime, dar Llipitor a scos miraculos în corner. Acelaşi goalkeeper s-a accidentat înainte de finalul primei părţi, înlocuirea lui nu s-a produs şi, în al doilea minut al prelungirilor, Sepsi a pătruns în careu pe stânga, a trimis din 14 metri, balonul a ţopăit, a sărit pe sub portarul Mureşului şi s-a dus cuminte în colţul lung. Gol stupid, nemeritat de oaspeţi.

Într-o singură direcţie

Debutul părţii secunde a început cu Poli la timonă, şutul-centrare a lui Dobriceanu căzând pe transversala porţii apărate în această repriză de Moldovan. Fără să forţeze, timişorenii vor reuşi să se desprindă la două “lungimi” în minutul 59, în urma unei faze fixe. A fost o lovitură liberă de la cca 30 de metri lateral stânga, trimisă înalt în careu, de unde Alexa s-a ridicat nemarcat şi a şters balonul cu capul, care s-a dus în colţul lung, lăsându-l fără replică pe Moldovan. Lucrurile erau clare deja, aşa că toată lumea aştepta să vadă doar numărul golurilor. Oaspeţii au mai avut oportunităţi să-şi mărească avantajul, dar portarul gazdelor s-a aflat la post.

În minutul 63, Sandu a pătruns singur în careu, a încercat un fel de “lob”, dar l-a nimerit pe Moldovan. Mai apoi, în minutul 84, Curtean a executat o lovitură liberă de la 23 de metri la colţul scurt, dar acelaşi portar a deviat în corner. Şi când toată lumea se împăcase cu acest 2-0, a venit şi cel de-al treilea gol, înscris în cel de-al doilea minut al prelungirilor de cel mai bine plătit jucător timişorean, Goga, intrat şi el pe finalul meciului.

Aşa s-a scris istoria unui eşec aşteptat, în care băieţii lui Olariui nu au trimis niciun şut pe spaţiul porţii, nefăcând faţă plusului de experienţă şi de valoare etalat de timişoreni, care îşi continuă traseul spre o revenire rapidă în prima ligă. În schimb, devenii nu reuşesc decât un punct în ultimele patru meciuri şi se apropie cu paşi repezi din nou de zona fierbinte a clasamentului.

Mureşul Deva – Poli Timişoara 0-3 (0-1)

Au marcat: Sapsi (min. 45+2), Axente (min. 59), Goga (min. 90+2)
MUREŞUL: Lipitor (min. 46, Moldovan) – Alex. Petresc, Pistol, Ambruş, Miheţ – Petrescu, Alex. Dan, Dragu (min. 71, Dîrvaru), Crişan – Melcea, Deaconescu (min. 88, Bogman).
Antrenor: Constantin Olariu.
POLI: Lepmets – Mera, Scutaru, Ilie, Sepsi – Gorobsov, Jitaru (min. 7, Dobricean), Poparadu, Sandu (min. 68, Curtean) – Popovici, Alexa (min. 78, Goga).
Antrenor: Valentin Velcea.
Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova)
Asistenţi: Gheorghe Bogdan – Mircea Orbuleţ (ambii din Bucureşti)
Stadion: “Cetate”
Spectatori: 3.000

About Ion Bădin