Eveniment cultural. Festival internaţional de muzică şi arte

Articolul a fost vizualizat de 1,234 ori

Municipiul Deva găzduieşte în perioada 5 – 7 mai Festivalul – concurs internaţional de  muzică instrumentală, canto şi arte vizuale.

afis-festivalFestivalul – concurs de muzică instrumentală, canto şi arte vizuale se află la cea de-a XVIII-a ediţie şi este organizat de Liceul de Arte Sigismund Toduţă din Deva. „Concursul se adresează elevilor începând cu clasa pregătitoare şi până la nivelul studenţilor masteranzi. Participanţii de anul acesta au atins un număr-record: peste 300 la secţiunea muzică şi peste 100 la arte vizuale, din ţară şi de peste hotare”, a declarat profesoara Mariana Onţanu-Crăciun.
Deschiderea festivă a concursului va avea loc joi, 5 mai 2016, la Teatrul de Arte din Deva, după care concursul se va desfăşura în zilele de 5 şi 6 mai pe secţiuni, astfel: pian la Teatrul de Arte Deva, vioară, corzi grave, suflat şi canto la Liceul de Arte Sigismund Toduţă din Deva. Vernisajul lucrărilor de arte vizuale premiate va avea loc sâmbătă, 7 mai, ora 11.00 la Teatrul de Artă Deva şi va fi urmat de Gala laureaţilor şi de festivitatea de premiere. Festivalul se va încheia sâmbătă, 7 mai, cu Concertul extraordinar al Filarmonicii din Oradea, sub bagheta dirijorului Romeo Râmbu şi va avea loc la Teatrul de Artă Deva începând cu ora 18.00.

About Daniel Guta