FOTBAL – LIGA A III-A, SERIA A IV-A. FC HUNEDOARA CÂŞTIGĂ, DAR SE CHINUIE

Articolul a fost vizualizat de 1,482 ori

Datorită decesului prematur al jucătorului camerunez Patrick Ekeng (Dinamo Bucureşti), calendarul jocurilor oficiale din competiţia internă a fost dat peste cap, meciurile fiind reprogramate, aşa cum s-a întâmplat şi cu partida dintre FC Hunedoara şi Vulturii Lugoj. Gazdele veneau după un nou ruşinos 0-4 ( al treilea din acest retur), înregistrat la Cugir, în faţa celor de la Me­talurgistul, în timp ce antrenorul bănăţenilor, Cosmin Petruescu, era neînvins în jocurile pe care le disputase, şi cu alte echipe pe care le-a antrenat, pe ”Michael Klein”.

Main fc hunedoara castiga, dar se chinuieMeciul s-a decis în prima repriză.

Jocul a început destul de promiţător, chiar dacă terenul a fost destul de moale (a plouat torenţial înainte de meci), prima fază notând-o în minutul 3, când Drăgoescu a centrat de pe dreapta, iar golgeterul echipei, Tecsi, a reluat peste transversală din mijlocul careului. Un început furtunos al ”alb-albaştrilor”, care avea să fie concretizat pe tabela de marcaj un minut mai târziu. Cristi Creciunesc l-a depăşit uşor la marginea careului pe Rotea, a pasat spre Tecsi, care a prelungit balonul până la Bozian, iar acesta a trimis în plasa porţii pentru 1-0. A urmat o perioadă mai confuză în exprimarea ambelor grupări, cu două intervenţii bune în defensivă a lui Robert Cristian, prima în minutul 14 când l-a deposedat pe Pleşcan la un contraatac în situaţie de unu la unu, iar la un minut diferenţă, a respins cu capul din careu centrarea periculoasă a lui Olariu. Animaţia în teren a reapărut în minutul 24, când Daniel Creciunesc a prins un şut bun, dar mingea a trecut puţin pe lângă, pentru ca, în minutul 25, oaspeţii să reuşească să înscrie, dar golul nu avea să fie validat. Dobriceanu a executat o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Miculescu a trimis cu capul spre gol, dar s-a interpus Pleşcan, care a prelungit în poartă, însă lugojanul se afla în poziţie afară din joc. Egalarea a venit zece minute mai târziu, când apărarea hunedorenilor a fost surprinsă de o minge trimisă în adâncime, preluată de Marta, care a fost ”busculat” în careu de Robert Cristian, iar Dobri­cean a transformat penalty-ul acordat corect de arbitru. Tot din lovitură de pedeapsă s-a înscris şi în primul minut al prelungirilor, însă în poarta celor de la Vulturul, atunci când R. Mardare l-a împiedicat pe Tecsi să joace mingea în careu. Acelaşi atacant, contrazicând ”sintagma” că jucătorul care este faultat nu bate lovitura de la 11 metri, a executat şi a transformat cu multă siguranţă, aducându-şi din nou echipierii în avantaj.
În cel de-al doilea mitan nu s-a mai înscris, chiar dacă au existat câteva oportunităţi de fiecare parte. Oaspeţii puteau egala în minutul 54, când, la lovitura de cap a lui Olariu, Petresc a scos în corner de pe linia porţii, pentru ca, două minute mai târziu, căpitanul gazdelor, Ştefan Mardare, să se accidenteze la o ”ciocnire” cu un adversar, locul lui fiind luat de Lazea. În replică, Drăgoescu, bine servit de Tecsi, a scăpat singur în careu, dar nu a putut trece de portar (min. 60), pentru ca tot el să trimită peste poartă un minut mai târziu, la o pătrundere în careul advers.
Meciul devine unul pe ”contre”, fiecare combatantă încercând să mai înscrie, dar fără să reuşească acest lucru până la finalul partidei. Marţi, FC Hunedoara a evoluat în deplasare la Filiaşi, partida terminându-se după închiderea ediţiei săptămânalului nostru.

FC HUNEDOARA – VULTURII LUGOJ  2 – 1 (2 – 1)

Au marcat: Bozian (min. 4), Tecsi (min. 45+1, penalty)/ Dobricean(min. 36, penalty).

FC HUNEDOARA: Ciubotariu – Ionică, R. Cristian, Ş. Mardare (min. 56, Lazea), Petresc – D. Creciunesc, Simionov (min. 78, Bloj) – Drăgoescu (min. 87, D. Grigore), Bozian, C. Creciunesc (min. 65, Maghici) – Tecsi.
Antrenor: Mircea Alic jr.
VULTURII LUGOJ: Rusu – Rotea, R. Mardare (min. 76, Dobra ), Miculescu, Roşie – Vlădia –Olariu (min. 71, Tătaru), Mînecan (min. 87, Vînătu), Dobricean, Marta – Pleşan.
Antrenor: Cosmin Petruescu.
Arbitru: Adrian Şuta (Baia Mare)
Asistenţi: Csaba Antal (Cluj Napoca) – Ştefan Lar (Baia Mare).
Stadion: ”Michael Klein”. Spectatori: 300.

About Ion Bădin