„Moş Ţeapă” de la Şoimuş, pus de PSD să încalece judeţul

Articolul a fost vizualizat de 1,748 ori

MAIN Nistor sef la judet

PSD Hunedoara l-a ţinut pe Laurenţiu Nistor ca pe sfintele moaşte – fără nicio aluzie la pictura din biserica de la Bejan, departe de tumultul campanei electorale. Până şi adversarii au ajuns să creadă că Nistor nu este interesat de şefia judeţului. Strategia a fost bună, pentru că nimeni nu a pus pe tapet trecutul celui ce vrea să guverneze judeţul. Liviu Dragnea le-a încurcat pesediştilor jocurile, anunţându-l pe Nistor ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Marcel Bot
„Persoana desemnată de conducerea centrală a PSD pentru a prelua această importantă responsabilitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara după alegeri îi revine, categoric, preşedintelui organizaţiei locale a PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor”, a declarat Liviu Dragnea marţi, 24 mai 2016, la Petroşani. Acum că zarurile au fost aruncate, credem că hunedorenii au dreptul să ştie pe mâna cui li se cere să dea judeţul Hunedoara pentru următorii patru ani.

Cine vrea să fie şeful judeţului

Fostul primar de la Şoimuş are un trecut mânjit în tot felul de combinaţii cu bani publici. Sunt câteva sesizări la DNA privind fapte de corupţie şi asimilate corupţiei în care este implicat numele fostului primar de Şoimuş. Deputatul Laurenţiu Nistor are, de asemenea, la activ câteva minciuni electorale de mare angajament, cum ar fi prima intabulare gratuită sau salvarea mineritului. Ca deputat, Nistor a manipulat fonduri publice spre conturile familiei sale de la Casa Poporului. În aceste condiţii, este de înţeles strategia PSD Hunedoara de a ţine „cariera” lui Laurenţiu Nistor departe de ochii electoratului.
N-a inventat apa caldă, dar a vămuit-o la greu
Deputatul Laurenţiu Nistor e în vizorul DNA pentru câteva „tunuri” de miliarde de lei vechi din perioada în care era primar al comunei Şoimuş. Sub bagheta şefului PSD, de la Primăria Şoimuş s-au scurs sume considerabile către o „firmă de casă” (SC Viancons SRL) pentru lucrări fictive la reţeaua de alimentare cu apă. Anchetatorii au descoperit, spre exemplu, că pe o uliţă conducta de apă a fost trasă integral în devize de lucrări plătite, însă pe teren erau doar câţiva metri de ţeavă îngropată la cele două capete ale uliţei. Un fel de reţea de apă wireless (fără fir). De altfel, Nistor a semnat un contract de 6.272.063,89 lei la care se adaugă TVA în valoare de 1.191.698,14 lei cu firma de casă, iar afacerea este ticsită de devize de lucrări plătite de primărie, dar neexecutate de Viancons. Mai mult, în pragul sărbătorilor de iarnă (când constructorii în general stau pe sec, şomează), înainte să sape un metru de şanţ la reţeaua de alimentare cu apă, „firma de casă” a lui Nistor a primit un avans de 887.000 lei, cam 200.000 de euro.

Trăiască familia lui…

Preşedintele PSD Hunedoara a tras fonduri publice pe turta familiei sale şi din poziţia de parlamentar. Deputatul Laurenţiu Nistor şi-a angajat una dintre fete la cabinetul său parlamentar şi a plătit-o cu 34.171 lei. Tată bun şi socru generos, Nistor a dat din banii Parlamentului şi ginerelui său. Ba a plătit chiar cu asupra de măsură. Veniturile obţinute de la tata-socru au fost de 45.771 lei. Pentru o faptă asemănătoare, un alt coleg deputat PSD, Marian Neacşu, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce scăpase doar cu o amendă în prima instanţă. La fel ca şi Neacşu, Laurenţiu Nistor a scăpat ieftin în instanţa pe fond, dar procesul este în recurs la Înalta Curte. Indiferent de soluţia penală, un fapt rămâne de netăgăduit: fiica şi ginerele au devenit experţi în probleme parlamentare doar sub oblăduirea lui Tata-Nistor. Şi au câştigat binişor…

Sărăntocii să mai aştepte

Deputatul Laurenţiu Nistor a votat împotriva primei intabu­lări gratuite a terenurilor agricole şi forestiere. Legea a fost trântită de deputaţii PSD, UNPR, UDMR şi PC.
Intabularea gratuită a fost pro­iectul cu care a defilat Nistor în campania din 2012 prin comunele colegiului de pe Valea Mureşului şi din Ţara Zarandului, acolo unde oamenii chiar şi-au pus nădejdea în promi­siunea pesedistului.
Imediat după ce a dat cu legea de pământ, preşedintele PSD Hunedoara s-a lansat într-o avalanşă de declaraţii şi insulte la adresa celor care au susţinut legea. „Există riscul ca prin introducerea mecanismului de intabulare la cerere să fie creat un haos datorat unei lipse de prioritizare a cererilor. Practic, toţi cetăţenii nerăbdători pot veni să solicite intabularea în acelaşi timp, ceea ce va bloca întregul circuit”, argumenta Nistor. Ei bine, preşe­dintele PSD Hunedoara şi ai săi ne-au scăpat de haos. Da’ nici intabulare gratuită n-a mai pupat nimeni.

 

Tags: ,

About Marcel Bot