Contre de la distanţă pe falimentul CEH

Articolul a fost vizualizat de 1,157 ori

cehCampania electorală s-a dus fără nicio dezbatere autentică. Au existat doar atacuri de la distanţă între cei doi mari jucători de pe scena politică, PNL şi PSD, foşti camarazi în USL, acum adversari de moarte. Falimentul CEH a fost una din ultimele teme fierbinţi pe agenda publică a acestei campanii 


Marcel Bot

Liderii Guvernului PSD, Dragnea şi Ponta, au „descălecat” în Valea Jiului pentru a lua de pe umerii pesediştilor hunedoreni povara falimentului CEH. Mai mult, Liviu Dragnea vorbea despre culpa PNL în această poveste extrem de îngrijorătoare pentru viitorul judeţului Hunedoara. „Am încercat, am avut un plan, numai că am făcut greşeala pe care trebuie să ne-o asumăm: am dat acest domeniu (energia – n.red.) PNL-ului. O greşeală pe care am făcut-o în USL, pe care trebuie să ne-o asumăm cinstit, deschis, o greşeală pe care nu trebuie să o mai facem”, a declarat Liviu Dragnea, după ce i s-a amintit că PSD a promis, cu doi ani în urmă, un plan pentru relansarea Văii Jiului.

 

Deciziile au fost luate de oamenii PSD-ului

 

În replică, liberalii vorbesc despre atitudinea iresponsabilă şi mincinoasă a foştilor guvernanţi. „Îndrăzneala aceasta fără margini de a spune că Partidul Naţional Liberal a avut de luat vreo decizie în tot acest eşec, din punctul meu de vedere, este ultima încercare de a minţi judeţul Hunedoara, de a minţi Valea Jiului, de a minţi Deva, că ei nu sunt vinovaţi de nimic”, spune Adrian David. Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că, şi în ultimul ceas, deciziile au fost luate tot de oamenii pesedeului. „Hotărârea Consiliului de Administraţie prin care Complexul Energetic Hunedoara a ajuns în insolvenţă are la finalul ei ca semnatari numai membri PSD, cu excepţia unuia singur care este membru UNPR, dar cu siguranţă acţiunea a fost girată de PSD. Acest Consiliu de Administraţie ar fi trebuit să ia acele decizii administrative privind politica investiţională, privind politica de cheltuieli, astfel încât Complexul să fie viabil pentru judeţul Hunedoara şi pentru sistemul energetic naţional. Au încasat bani de ordinul sutelor de milioane de lei vechi pe lună pentru a se întâlni, a dezbate şi a decide cum să bage în faliment Complexul Energetic Hunedoara. În tot acest timp, oamenii care munceau cu adevărat în fundul pământului încasau între două şi trei mii de lei pe lună”, a mai spus David.

 

Nistor şi fuga de răspundere

 

La rândul lui, Bogdan Ţîmpău, preşedintele PNL Hunedoara, a readus vorba la episoadele în care Victor Ponta şi Laurenţiu Nistor anunţau venirea investitorilor chinezi care salvează CEH-ul, anunţând că au fost încheiate contracte ferme între părţi. „Atitudinea domnului Laurenţiu Nistor de a nega orice fel de responsabilitate cu privire la soarta a mii de familii hunedorene, este una jignitoare pentru toţi cei care muncesc acolo, pentru cei cărora le pasă de soarta Complexului Energetic Hunedoara. Să lase de-o parte făţărnicia, să lase de-o parte ipocrizia şi orice calcul politic, iar dacă au o soluţie să vină şi s-o prezinte. Să lase de-o parte minciunile, promisiunile şi să vină în faţa hunedorenilor, în primul rând, pentru a-şi cere scuze”, a spus Ţîmpău.

Tags:

About Marcel Bot