Strada Lipscani, readusă la viață într-un decor inedit

Articolul a fost vizualizat de 1,509 ori

MAIN umbrele 2

Strada Lipscani din Hunedoara oferă trecătorilor un peisaj animat, colorat cu ajutorul umbrelelor suspendate. În fiecare zi, numeroși localnici ajung pe aleea dinspre Piața Obor, doar pentru a se fotografia sub umbrelele multicolore.

Daniel Guță

O stradă din Hunedoara a devenit o adevărată atracție turistică. Zeci de umbrele colorare acoperă o porţiune din Strada Lipscani, care leagă zona centrului civic de Piaţa Obor. În ultimele zile angajaţii ai Primăriei Hunedoara s-au ocupat de montarea umbrelelor iar zona acestora va fi extinsă pe aproape toată porțiunea Străzii Lipscani. Ea va fi amenajată în aşa fel încât să fie cât mai atractivă pentru localnici, susține primarul Viorel Arion. Umbrelele vor colora strada până în toamna acestui an, iar ulterior vor fi luate, iar în preajma sărbătorilor de iarnă plasa pe care au fost amplasate va fi acoperită cu decorațiuni luminoase, a declarat primarul Hunedoarei.

Imaginile cu Strada Lipscani, publicate pe pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara, au stârnit numeroase aprecieri și comentarii. Numeroși hunedoreni au venit special pe Strada Lipscani, pentru a se fotografia în decorul multicolor al umbrelelor care acoperă aleea, recent asfaltată.

O inițiativă similară are loc de câțiva ani în Timișoara, unde se desfășoară proiectul „Colorăm oraşul”, iar câte o stradă sau aleea din oraș este împodobită cu umbrele.

Tags:

About Daniel Guta