„Protecţia socială funcţionează greu din cauza birocraţiei şi a corupţiei”

Articolul a fost vizualizat de 650 ori

 

 

 

Într-o Europă divizată şi răvăşită de crize, copiii şi tinerii trebuie să se afle în centrul politicilor sociale europene, a lansat apelul deputatul european Iuliu Winkler la manifestările dedicate împlinirii a 40 de ani de la constituirea Partidului Popular European (PPE)

 

 

Marcel Bot

lll

 

„Dacă acum câţiva ani, în timpul crizei din Grecia, diviziunea semnificativă era între nord şi sud, astăzi, mai ales din cauza crizei migraţiei, diviziunea care se adânceşte este cea dintre estul şi vestul UE. Un nou model social european trebuie construit pe baza dialogului social, iar practica dialogului social este diferită în statele membre pur şi simplu deoarece structura societăţilor şi mediul social sunt diferite de la un stat membru la celălalt. (…) Suntem răspunzători pentru următoarea generaţie şi suntem răspunzători pentru atenuarea excluziunii sociale, dar şi pentru reducerea  inegalităţii din ce în ce mai profunde care îi marchează, astăzi, pe cetăţenii europeni, în primul rând, pe tineri. Trebuie să ne gândim şi la situaţiile extreme, la acei tineri care sunt împinşi la periferia societăţii, la orfani şi la cei care îşi petrec copilăria în sisteme de protecţie socială. În ţara mea, România, zeci de mii de copii şi de tineri sunt incluşi în diverse forme de protecţie care funcţionează cu greutate din cauza birocraţiei excesive, a regulilor prea rigide şi uneori chiar din cauza corupţiei”, a spus eurodeputatul UDMR.

La evenimentul dedicat aniversării, care a avut loc, luni, în hemiciclul Parlamentului European (PE) din Luxembourg, dar şi la lucrările şi dezbaterile organizate pe parcursul celor două zile în cadrul Adunării Politice a PPE, UDMR a fost reprezentată de deputatul Borbély László, preşedinte al Comisiei de Politică Externă a Camerei Deputaţilor, şi de parlamentarul european Iuliu Winkler.

 

 

 

Tags:

About Administrator