Pesediştii l-au jucat pe Nistor la loz în plic: trebuie să piardă mulţi ca unu să câştige

Articolul a fost vizualizat de 1,378 ori

MAIN Laurentiu Nistor MAIN Adrian Nicolae David

PSD Hunedoara a ascuns până la final de campanie numele candidatului pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Liberalii susţin că pesediştilor le-a fost ruşine şi au încercat să-şi joace lista de consilieri judeţeni la „loz în plic”, hârtie dură, dai un vot câştigă Nistor  

 

Marcel Bot

Pesediştii hunedoreni au ţinut secret numele candidatului desemnat să preia postul de şef al judeţului, dacă vor câştiga alegerile. Ba mai mult, organele de presă „prietene” liderului PSD Hunedoara au lansat, „pe surse”, teoria că fostul prefect Sorin Adrian Vasilescu ar fi alesul. Vizita „greilor” PSD în Valea Jiului a stricat „ploile” în PSD Hunedoara. Preşedintele Liviu Dragnea a rupt tăcerea spunând că Laurenţiu Nistor a fost desemnat de conducerea partidului să preia postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

 

Tehnica manipulării

 

Declaraţia lui Dragnea a provocat o reacţie aspră din partea adversarilor politici. „La final de campanie electorală, domnul Nistor a fost asumat candidat la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. S-au purtat cu mare ruşine şi sub nicio formă n-au dorit să se afle că domnia sa este candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Nu mi se pare moral să le ceri hunedorenilor votul fără să le spui ce ai de gând să faci cu votul lor. Spui votaţi-ne şi după aceea hotărâm noi în interiorul partidului pe cine numim. (…) Asta ne deranjează: lipsa de responsabilitate şi modul în care tratează PSD Hunedoara aceste alegeri locale”, a declarat Bogdan Ţîmpău, preşedintele PNL Hunedoara în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Cine minte?

 

Adrian David, candidatul asumat de PNL Hunedoara pentru şefia judeţului a comparat strategia pesedistă cu jocul la loz în plic. „Cine minte Dragnea sau PSD Hunedoara? Dragnea ne spune că decizia de susţinere a lui Laurenţiu Nistor a fost luată demult, PSD Hunedoara spune că vor mai vedea şi că nu ştiu care dintre ei va fi candidatul pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Mă aşteptam din partea tuturor celor nouă formaţiuni politice care au depus liste de consilieri judeţeni să văd că-şi asumă un candidat şi o viziune pentru judeţul acesta. Dincolo de toată această dezbatere, cred că există o tendinţă a PSD-ului de a disimula. O numesc tactică de loz în plic şi politică de struţ. N-am văzut o reacţie a PSD Hunedoara la declaraţia lui Liviu Dragnea, să spună dacă e adevărat sau că Dragnea minte, că n-ar fi prima oară când minte şi probabil nici ultima”, a declarat Adrian David.

 

 

Doi pentru şefia judeţului

 

Pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara se bat cu şanse reale Adrian David, candidatul PNL, şi Laurenţiu Nistor, candidat din partea PSD. Viitorul şef al judeţului va fi ales prin votul viitorilor consilieri judeţeni. Alesul va trebui să obţină minim 17 voturi. Cei doi candidaţi au biografii diametral opuse. Laurenţiu Nistor este la apus (s-a născut în 29 iunie 1951) de carieră politică. De profesie este lăcătuş, absolvent de şcoală profesională, dar a „profesat” ca lider sindical la fabrica de ciment de la Chişcadaga în regimul comunist. După Revoluţie, Nistor a ajuns primar al comunei Şoimuş. Bătea binişor în 40 de ani, când a început să-şi completeze studiile. În 2004, a reuşit să obţină o diplomă în inginerie economică. Din 2008, a lăsat fotoliul de primar pentru postul de deputat. Adrian Nicolae David este un tânăr politician, la început de drum, a ajuns printr-un concurs de împrejurări preşedinte al Consiliului Judeţean. A  absolvent cursurile a două facultăţii, Dreptul şi Economia, după care a urmat o carieră universitară.

În condiţiile unui vot uninominal (pe „persoană fizică”, ales în mod direct de hunedoreni) am fi avut o campanie electorală pe cinste. Într-o confruntare unu la unu, cu dezbatere publică, Adrian David ar fi plecat din poziţie de favorit. Dar de această dată, vor conta aranjamentele partidelor şi votul celor 33 de consilieri judeţeni, iar în materie de „combinaţii şi îmbârligături”, Laurenţiu Nistor e greu de doborât.

 

 

 

 

Tags:

About Marcel Bot