Creditele mici pe perioade scurte rup la dobândă clienţii

Articolul a fost vizualizat de 1,055 ori

 

Costurile ridicate pentru clienți și lipsa de interes a băncilor pentru acordarea de împrumuturi de valori mici pe perioade scurte au fost motivele pentru care în România au apărut zeci de instituții specializate în împrumuturi mici. Cele mai cuoscute nume sunt Cetelem, Provident, Icredit, Credius, Credex si Viva Credit.

Provident și Icredit sunt singurele două firme din România care se prezintă la ușa clientului atât pentru acordarea împrumutului cât și pentru colectarea ratei. Procedura de aprobare durează doar câteva zeci de minute, iar actele necesare se opresc la buletin și o factură de utilități. De asemenea, clientul trebuie să demonstreze că are o locuință stabilă.

Pentru un împrumut de 1.000 de lei, la Provident se vor plăti 32 de lei pe săptămână timp de 44 de săptămâni. Valoarea totală ce va fi rambursată ajunge la 1.400 de lei, mai mult decât la orice bancă. Totuşi, avantajul îl constituie condițiile de acordare extrem de laxe și rapiditatea analizei. Mai mult, împrumutul poate fi rambursat oricând și clientul beneficiază de o reducere. Relația cu Provident poate fi una de lungă durată în condițiile în care IFN-ul acordă sume din ce în ce mai mari clienților care plătesc la timp.

Viva Credit acordă așa numitul împrumut până la salariu. Este un credit pe maximum 30 de zile și de maximum 1.000 de lei care se acordă pe card și care este rambursat tot de acolo. Banii intră în cont în doar 24 de ore de la aplicare. Echivalentul DAE, însă, ajunge și la 2000%.

Credius acordă și împrumuturi pe perioade mai mari, asemănătoare cu cele ale băncilor. Avantajul este și de această dată rapiditatea cu care se acordă. Pensionarii pot contracta împrumuturi în condiții speciale. Clientul poate alege varianta cu adeverință de venit sau cea fără adeverință. Dobânzii de aproximativ 9% pe an i se adaugă un comision lunar de 0,3%. Echivalentul DAE pentru un împrumut pe șase luni, de 1.000 de lei, ajunge la aproximativ 90%.

Tags:

About Administrator