Municipiul Hunedoara n-a scăpat de urgia naturii

Articolul a fost vizualizat de 811 ori

inundatii (2)

Ploile torenţiale au provocat pagube mari în Hunedoara și în această săptămână, după alte zile în șir în care localnicii au resimțit efectele inundațiilor. Strada Furnalului a fost devastată de scurgerile de apă de pe dealuri, în urma ploilor torențiale, iar zeci de oameni au fost păgubiți de inundații. Și în zona Hațegului apa a inundat mai multe gospodării.

 

O stradă din zona Castelului Corvinilor, acoperită cu pietriș și zgură, a fost distrusă pe o porțiune de aproape 200 de metri, din pricina ploilor torențiale. Furia apelor a săpat tranșee în Strada Furnalelor, unde și inundațiile din urmă cu o lună au făcut pagube. De această dată, în urma ploilor torențiale de la începutul săptămânii, scurgerile de pe versanți au transformat strada într-un loc de nepătruns. Zeci de oameni din zonă au avut de suferit de pe urma ploii abundente. De la ora trei a dimineții de marți, până la orele serii a aceleiași zi, pompierii și angajaţii primăriei au intervenit cu utilaje în zona unde au avut loc inundaţii. „Problemele au fost create de apa care se scurge de pe dealuri. În momentul de faţă trebuie gândită o procedură de colectare a apelor de pe dealurile din zona Răcăştiei. De pe versanţi, apele se scurg pur şi simplu în drum. Trebuie realizată de către Apele Române decolmatarea şi regularizarea pârâurilor Petac şi Zlaşti. Nu au fost niciodată cantităţi atât de mari de apă pe metru pătrat, însă dacă aceste regularizări nu sunt prinse în planurile de investiţii ale celor de la Apele Române, astfel de inundaţii se vor repeta”, a spus primarul Dan Bobouţanu.

Ploile torenţiale au dus, în noaptea de luni spre marți, la inundarea mai multor gospodării atât din Hunedoara cât şi din Haţeg. „Pompierii au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei din trei locuinţe, un garaj, o anexă şi un beci, în Hațeg și pentru scoaterea apei din 20 anexe, patru beciuri şi cinci curţi, în Hunedoara”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a  Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

 

About Daniel Guta