saptamana economica

Articolul a fost vizualizat de 728 ori

TARIF GAZ. Preţurile medii ale gazelor naturale pentru consumatorii casnici vor scădea în medie cu 3%, informează un comunicat ANRE. Decizia aparţine Comitetului de reglementare al ANRE, care a aprobat şi menţinerea preţului producţiei interne de la gaze la valoarea de 60 de lei/MWh, iar cel al gazelor de producţie internă extras din înmagazinare va fi de 81,13 lei pe MWh. Gazele din depozite vor avea o pondere de 31,9% din consumul total.. Reducerea a fost calculată în funcţie de ponderea de piaţă a fiecărui operator licenţiat.

CONSUM. Un român a consumat lunar, în medie, 3,39 kilograme de carne şi 5,76 litri de lapte, anul trecut, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS).

OIERIT PE PLUS. România a încasat 24,5 milioane de euro, în primul trimestru din acest an, din exporturile de animale vii din speciile ovine şi caprine realizate în spaţiul intra şi extra comunitar, în creştere cu aproape 26% faţă de perioada similară din 2015, când încasările au totalizat 19,45 milioane de euro, potrivit balanţei comerciale cu produse agroalimentare furnizate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

TV ONLINE GRATIS. Seenow, primul serviciu online de live TV si Video on Demand din România, oferă începând cu 1 Iulie doar conţinut gratuit utilizatorilor săi, serviciul renunţând cu totul la a mai oferi conţinut contra cost. Utilizatorii Seenow nu vor trebui să facă altceva decât să acceseze serviciul prin intermediul site-ului web www.seenow.ro şi a aplicaţiilor disponibile în toate app-store-urile relevante (Android, Apple, Windows, Samsung, Philips, s.a.).

REZERVA VALUTARĂ. Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la 31,729 miliarde de euro, la sfârşitul lunii iunie 2016, în scădere cu 943 milioane de euro, de la 32,672 miliarde de euro la finalul lunii mai 2016, din cauza răscumpărării unei emisiuni de eurobonduri scadente pe 17 iunie, în valoare de 1,58 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al BNR. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 3,944 miliarde de euro.

About Administrator