Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 528 ori

AMENDĂ.   Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a fost amendat de Fondul de Mediu cu suma de 740 milioane de lei, întrucât societatea hunedoreană nu a achiziţionat până la termenul limită, 30 aprilie, certificatele de carbon necesare. Conducerea CEH nu are soluţii pentru a face rost de sumele necesare în vederea achiziţionării acestor certificate, iar amenda dată de Fondul de Mediu nu exonerează compania de cumpărarea certificatelor de CO2. Potrivit aceluiaşi raport, pentru energia produsă anul trecut în cele două termocentrale, CEH trebuie să achiziţioneze 1.674.596 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, valoarea acestora fiind estimată la aproximativ 35.769.370 lei.
COTĂ DE SĂRĂCIE.   O treime dintre gospodăriile din România, respectiv 32,8%, nu au putut face faţă cheltuielilor cu venitul total net lunar realizat, în 2015, se arată într-o publicaţie a Institutului Naţional de Statistică (INS).
INFLAŢIE.     Inflaţia anuală rămâne în teritoriu negativ şi în luna iunie, la minus 0,7%, fiind în urcare de la minus 3,5% în mai, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
DEFICIT       Deficitul balanţei comerciale FOB/CIF a ajuns, în primele cinci luni din 2016, la 3,768 miliarde de euro, în creştere cu 1,196 miliarde de euro raportat la valoarea înregistrată în acelaşi interval din anul 2015, arată datele Institutului Naţional de Statistică, publicate luni. Balanţa comercială  relevă diferenţa dintre exporturile şi importurile ţării, ultimele date arătând că importurile României cresc mai repede decât exportul.
PROMULGARE       Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care obligă hipermarketurile să expună la raft 51% produse româneşti şi le interzice să încaseze de la furnizor taxe şi servicii, anunţă Administraţia Prezidenţială
JOBURI       România se situează pe locul 6 în Europa cu peste 12.000 de joburi nou create prin investiţii străine directe (ISD) în 2015, marcând o creştere de 17% faţă de anul anterior, potrivit unui studiu Erns&Young

Tags:

About Administrator