Economisire în titluri de stat

Articolul a fost vizualizat de 928 ori

 

titluri de stat

Statul vrea să împrumute bani de la cetăţeni. Începând cu 11 iulie, orice român va putea să cumpere un titlu de stat contra sumei de 100 de lei.
Dobânda este mai mare decât cea oferită de bănci, la depozite iar cei care investesc în titluri de stat sunt scutiţi de impozit.
Prin titlurile de stat, guvernul împrumută bani de la populaţie şi le plăteşte posesorilor o dobândă la finalul celor 2 ani. Un titlu de stat costă 100 de lei.

De unde se pot cumpăra

Titlurile de stat se pot cumpăra în perioada 11-29 iulie de la ghişeele BCR, BRD, Raiffeisen şi Banca Transilvania. Cei interesaţi se prezintă la ghişeul băncii cu buletinul sau paşaportul şi subscrie suma necesară sau face un transfer dintr-un cont pe care îl are deja deschis.
Nu vor fi percepute comisioane de tranzacţionare, iar câştigurile nu vor fi impozitate. Titlurile vor avea o dobândă de 2,15% pe an, mai mare decât cea oferită de majoritatea băncilor. La 1000 de lei investiţi câştigul la sfârşitul celor doi ani este de 43 de lei.
În 2018 se va organiza şi o tragere la sorţi şi 100 de posesori de titluri de stat vor primi câte un premiu de 1000 de lei fiecare.

About Administrator