Numai bunătăţi de sezon! Stadion nou, WI-FI, dezinsecţie şi înfrăţiri

Articolul a fost vizualizat de 1,179 ori

Edilii la muncă sub arşiţa verii

Primarul municipiului Hunedoara a depus un proiect întocmit de fostul primar pentru reabilitarea Castelului. La Deva, edilii pun ordine în administrarea cimitirului ortodox de la Bejan, lucrează la înfiinţarea a încă opt zone cu net la liber şi au început dezinsecţia din avion a zonelor verzi. Consiliul Judeţean, dimpreună cu primăriile Hunedoara, Deva şi Simeria gândesc la construirea, în apropierea fabricii Macon, a unui stadion de fotbal cu 10.000 de locuri.

 

 

 

 
Noile administraţii locale au început să pună osul la treabă. Chiar dacă este sezonul concediilor, aleşii judeţului au lucrat la câteva proiecte necesare pentru comunitate.

Bani europeni pentru Castel

Primarul Dan Bobouţanu a depus, marţi, 26 iulie 2016, un proiect de restaurare a Castelului Corvinilor cu fonduri europene. Este un proiect făcut în mare măsură de fosta administraţie condusă de Viorel Arion, iar valoarea investiţiilor se ridică la cinci mi­lioane de euro, din care 21.641.337,43 lei sunt fonduri europene, iar contribuţia de la bugetul local va fi de 441.659,94 de lei. Documentele au fost înregistrate la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest pentru a obţine finanţare.
Hunedoara mai are un proiect scris de Consiliul Judeţean pentru reabilitarea Sarmizegetusei Ulpia Traiana, iar suma necesară pentru capitala provinciei Dacia este de peste cinci milioane de euro. Fondurile europene pentru conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului cultural pot fi accesate până la data de 25 noiembrie 2016, iar suma alocată Regiunii de Vest este de 25 de milioane de euro.

Primele excursii „afară”
Foto 2
Primarul Dan Bobouţanu şi consilierul local UDMR Kofity Zoltan vor face o deplasare de două zile (26-28 august) în oraşul maghiar „frate” Szombathely pentru a participa la Carnavalul Istoric „Savaria”. Deplasarea demnitarilor va costa 2.000 de lei, sumă ce va acoperi transportul şi bani de buzunar pentru cei doi aleşi locali. Primăria Hunedoara va susţine financiar plecarea unor elevi premianţi într-o tabără pe malul lacului Balaton din Ungaria. „Din anul 1993, grupurile de copii din Hunedoara îşi petrec o parte din vacanţa de vară în tabăra internaţională de la Balatonbereny, organizată de municipalitatea oraşului Szombathely, care asigură cazarea şi masa grupurilor. În baza invitaţiei lansate de Primăria oraşului înfrăţit Szombathely, Ungaria, un grup format din 30 de persoane (10 elevi români, 15 elevi de etnie maghiară, 2 însoţitori români, 2 însoţitori de etnie maghiară şi un şofer) din municipiul Hunedoara va participa la tabără internaţională de pe malul lacului Balaton la Vonyar­cvashegy – Ungaria, în perioada 22-28 august 2016”, informează edilii hunedoreni. Primăria Hunedoara va suporta doar cheltuielile de transport, estimate la cel mult zece mii de lei.

A început curăţenia la Deva

Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva au somat, vineri, 22 iulie 2016, firma Urban Construct, care admi­nistrează Cimitirul Ortodox Bejan, să efectueze, în termen de trei zile, lucrări de întreţinere şi curăţare a spaţiilor verzi şi căilor de acces, şi de tundere a ierbii dintre morminte. Măsura a fost luată în urma mai multor sesizări primite de Serviciul Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură – Biroul Administrarea Cimitirelor din partea persoanelor care au locuri de morminte concesionate în cimitir, precum şi a constatărilor făcute de către reprezentanţii administraţiei locale. Totodată, S.C. Urban Construct a fost somată să afişeze, la loc vizibil, firmele autorizate care pot presta servicii în cimitir. Pe de altă parte, la Deva a început campania de dezinsecţie zone verzi şi pulverizarea insecticidelor din avion. Produsele folosite sunt Aqua K-Othrine şi K-Othrine EC25, iar campania va dura până la data de 31 iulie 2016.

Stadion de fotbal cu 10.000 de locuri

Mircea Bobora (PSD), vicepreşedinte al CJ Hunedoara şi Răzvan Mareş (PSRO), viceprimar al Devei, au discutat despre încheierea unui parteneriat între Consiliul Judeţean şi primăriile Deva, Hunedoara şi Simeria pentru construirea unui stadion de fotbal cu o capacitate de 10.000 de locuri în apropiere de „Macon”. În acelaşi context, au fost făcute propuneri şi pentru înfiinţarea unei fundaţii care să sprijine toate sporturile din judeţ, precum şi pentru implicarea Consiliului Judeţean Hunedoara în susţinerea fotbalului şi handbalului devean.

Internet gratuit în spaţiul public

Primăria Deva a demarat procedurile pentru includerea de noi zone în proiectul de acces liber la Internet. Wireless gratuit va fi în Parcul „Cetate”, Cetatea Deva; Stadionul „Cetate” – parcare; Micro 15 – zona Lidl, Micro 15 – zona Profi-Astoria, Micro 15 – zona Unicarm, zona str. Minerului – str. Elena Văcărescu, Cartierul Gojdu: zona parc de joacă – Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna”. Aceste opt zone se alătură celorlalte nouă deja existente: Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Piaţa Arras, Platforma Ardealul, zona Deva Mall (intersecţia B-dului Decebal cu B-dul Iuliu Maniu), zona Poşta Veche (intersecţia B-dului 1 Decembrie 1918 cu B-dul Iuliu Maniu), zona Tribunal – ­­Prefectură, B-dul Decebal (Deva Mall – str. Avram Iancu) şi zona Dacia. Parola de acces public este: deva2020.

 

About Marcel Bot