Revoluţia primarilor a primit câştig de cauză

Articolul a fost vizualizat de 1,100 ori

Liberalii hunedoreni şi-au lămurit disputele. Primarii „revoluţionari” au obţinut cam tot ce şi-au dorit. Fosta conducere este pe „făraş”. Deputatul Bogdan Ţîmpău e pe linie moartă, iar Dorin Gligor are un rol pur decorativ. Listele pentru parlament nu vor fi completate cu personaje „importate” din alte judeţe, iar un cuvânt hotărâtor îl vor avea primarii. Florin Roman va conduce organizaţia PNL Hunedoara în echipă cu Vasilică Potecă, numit secretar general. Este o chestiune procedurală, de timp, până când va fi instalat cu drepturi depline Lucian Heiuş, viitorul lider al liberalilor hunedoreni.

MAIN PNL dupa revolutie (1)
Florin Roman, secretar general adjunct al libera­lilor la nivel central, a ţinut prima sa conferinţă de presă ca preşedinte interimar al organizaţiei PNL Hunedoara. Roman s-a afişat alături de Vasilică Potecă, proaspăt numit secretar general la judeţ, Mihai Irimie – preşedinte interimar la PNL Deva, Oana Frânc – purtător de cuvânt şi Bogdan Ţîmpău – pe post de loser (perdant, ratat), arătat în prezidiu ca semn al solidarităţii libe­rale.

Heiuş „va juca un rol foarte important”

Cot la cot cu preşedintele Roman a stat Lucian Heiuş, nedefinit în mod explicit ca lider cu funcţie, deşi toată lumea a înţeles cum s-au aşezat apele în PNL Hunedoara, după prima şedinţă de analiză. „Mandatul meu este pe timp limitat. Nu îmi propun să stau prea mult aici, îmi propun să stau până vom găsi un liberal din cadrul organizaţiei, dispus, agreat de colegi şi despre care să avem con­vin­gerea că poate să facă treabă mult mai bună. Nu vă ascund că am încredere foarte mare în domnul Heiuş. Am mari aşteptări de la dânsul, ca şi de la toţi colegii, dar, vă repet, ce primează în ochii noştri este performanţa. Iar, la Hunedoara, obiectivul nostru pentru toamnă este să redevenim forţa numărul unu a judeţului şi să obţinem cel puţin trei de­putaţi şi un senator. (…) Domnul Heiuş va juca un rol foarte important în viaţa acestei organizaţii. Sunt nişte paşi pe care dânsul urmează să îi facă, e o chestiune de procedură”, a declarat Florin Roman, noul preşedinte interimar al PNL Hunedoara. „Sunt un membru al PNL care azi fac parte dintr-un proiect de reformă organizatorică şi de schimbare a mentalităţii a Partidului Naţional Liberal şi pe care sper să o putem duce până la capăt împreu­nă. Bineînţeles, să vină şi rezultatele pe care le aşteptăm noi. (…) Foarte probabil urmează să îmi depun şi eu un dosar pentru o candidatură la Came­ra Deputaţilor”, a declarat Lucian Heiuş.

Viitorii parlamentari sunt la mâna primarilor

Noua echipă a PNL Hunedoara culege candidaturi pentru parlamentare până la data de 2 august. În şe­dinţa de marţi, 26 iulie, a fost stabilită o comisie de analiză a candidaţilor formată din preşedintele inte­rimar Florin Roman, Vasilică Potecă, primarii de municipii şi cei de la oraşe, precum şi primarii din 10 comune cu cel mai mare număr de voturi obţinut la alegeri. Lor li se adaugă doi consilieri judeţeni, desemnaţi prin vot de cei 15 aleşi judeţeni ai PNL. De menţionat că lider de grup în Consiliul Judeţean este Adrian David. Viorel Arion este singurul candidat care a pierdut alegerile, dar a rămas cooptat în grupul care va decide lista pentru parlamentare. Asta înseamnă că în municipiul Hunedoara rezultatul nu a fost atât de prost ca la Deva şi că Arion nu vrea post de parlamentar, pentru că niciun candidat nu poate fi şi jucător şi arbitru. „Dacă dumneavoastră vă uitaţi, din cele 14 municipii şi oraşe, doar patru au fost peste media judeţului. Ceilalţi au obţinut nişte rezultate foarte, foarte slabe, şi există discrepanţe între candidatul de primar cu scorul la Consiliul Judeţean. Le-am spus colegilor că trebuie să ne recunoaştem şi să ne asumăm greşelile în aceste localităţi şi nu numai. Pentru că am ales candidaţi care nu au răspuns aşteptărilor cetăţenilor. Iar asta e o problemă de management politic la nivelul organizaţiei. Au tratat, din punctul meu de vedere, cu superficialitate desemnarea candidaţilor. Nu există candidaţi de oraş sau de municipiu care să nu fie stabiliţi în urma unor sondaje. Eu nu cred că aceşti oameni au fost puşi pe sondaje, pentru că dacă erau puşi pe sondaje şi-ar fi dat seama că lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel”, a mai declarat preşedintele interimar al PNL Hunedoara.

Liberalii se pregătesc de anticipate la Deva

Florin Roman şi-a cerut scuze devenilor pentru că partidul i-a dezamăgit. „Ne pregătim de alegeri la Deva. Eu vreau să îmi cer scuze în numele Partidului Naţional Liberal devenilor pentru că i-am dezamăgit. Îmi pare rău de domnul Mărginean, a făcut lucruri bune pentru Deva, mie îmi place foarte mult cum arată oraşul. I-am cerut şi dânsului (lui Petru Mărginean, n.red.) să îşi facă propria analiză, de ce nu a reuşit, între ghilimelele de rigoare, să îşi vândă marfa mai bine. Rezultatele sunt cele care sunt, lucrurile s-au încheiat, astăzi am avut o analiză a ceea ce s-a întâmplat la Deva şi la Hunedoara”, a mai spus Roman. care a adăugat că liberalii se pregătesc de anticipate la Deva. „Sunt prieten foarte bun cu Mircia Muntean, mi-e drag, avem o relaţie apropiată, am fost şi în concedii împreună, îi cunosc foarte bine familia. (…) Îmi pare foarte rău de problemele pe care le are, dar asta e viaţa. Ne ducem crucea şi, începând de astăzi, suntem adversari politici. O să avem poziţii foarte importante în ceea ce priveşte Deva şi o să le cer colegilor mei ca la următoarea întâlnire să şi pregătim propunerile noastre pentru municipiul Deva. Căutăm candidaţii pentru Deva, care vor fi propuşi de organizaţie şi stabiliţi în baza unui sondaj de opinie, pe care intenţionăm să îl pornim după data de 2 august”, a declarat noul preşedinte interimar al PNL Hunedoara.
Fostul preşedinte Bogdan Ţîmpău a fost extrem de discret la ultima sa apariţie la prezidiu. Chestionat de jurnalişti în privinţa viitorului său politic, Ţîmpău a spus: „Urmează să am o analiză personală, dar nu am luat încă o decizie”.

About Marcel Bot