Cum poate aduce ruşinea bani la bugetul statului

Articolul a fost vizualizat de 825 ori

datornici si rusine

După ce ANAF le-a nominalizat în celebra “listă a ruşinii”, peste 60.000 de persoane fizice cu datorii la stat, din 180.000, câte erau în total, şi-au achitat dările în totalitate, iar alte zeci de mii şi-au plătit parţial restanţele.
Printre persoanele publice care nu mai apar pe noua “listă a ruşinii”, se numără Regele Mihai şi Elena Băsescu, în timp ce, de exemplu, lui Gigi Becali i s-a triplat datoria.
Datoria Regelui Mihai, de peste 4 milioane de lei, a fost achitată integral pe data de 10 iulie, conform celor declarate de admi­nistratorul Casei Regale.
Alături de fostul suveran, peste 60.000 de români, care au avut datorii de peste 1.500 de lei, şi-au achitat dările din luna mai şi până acum, când autorităţile au actualizat datele. Asta înseam­nă că o treime dintre restanţieri au devenit brusc bun-platnici.
Românul cu cea mai mare restanţă la stat rămâne primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, cu 232 de milioane de lei. Urmărit penal de DNA pentru evaziune fiscală în formă continuată, Negoiţă este campionul datornicilor.
Pe lista ANAF figurează, de asemenea, şi George Becali, căruia i s-a triplat datoria, de la 3, la peste 9 milioane de lei. Acesta susţine însă că a câştigat procesul cu statul şi că, dimpotrivă, în curând va avea de luat bani de la stat, nu de dat.
Silviu Prigoană are şi el aproape patru milioane de lei, iar omul de afaceri Cristian Ţânţăreanu, 2,7 milioane de lei. Şi-au plătit o parte din sumă soţii Ciorbea, care mai au de dat 350.000 de lei. La fel şi fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici.
Deputata Elena Udrea mai are 15.000 de lei, faţă de 39, cât avea de dat în luna mai, iar Dacianei Sârbu, soţia fostului premier Victor Ponta, i s-a redus datoria cu 43.000 de lei.

Tags: ,

About Administrator