Atunci când oamenii te sună şi-ţi mulţumesc

Articolul a fost vizualizat de 873 ori

Multumiri pentru deputatE adevărat, unii parlamentari fură, alţii mint, mulţi stau făcuţi un mandat întreg fără să mişte un deget pentru oamenii care i-au trimis pe funcţie. Sunt însă şi demnitari obişnuiţi să lase după ei urmele unei activităţi concrete dedicată comunităţii. Şi lumea ştie exact, dacă vrea,  cam ce fac aleşii ei în parlament, iar cei care ştiu, reac­ţionează. Mulţi înjură, alţii se arată scârbiţi, iar alţii, ce-i drept, mult mai puţini, mulţu­mesc! „Am primit azi un telefon care m-a făcut fericită… Un hunedoarean din Petr­o­șani, care beneficiază de legea dării în plată, mi-a mul­țumit și spunea că și-a primit viața înapoi. Sunt mândră că am contribuit și eu, fiind parte într-o bătălie grea, nu lipsită de riscuri”, se destăinuie pu­blic deputatul PNL de Hunedoara, Eleonora-Carmen Hărău, într-o postare pe o reţea de socializare. Deputatul este de părere că legea dării în plată s-a născut din lipsa de voinţă a băncilor de a negocia cu clienţii lor.
Drepturi pentru clienţii băncilor
Ce înseamnă, până la urmă, o bătălie grea pentru un parlamentar? Eleonora-Carmen Hărău a explicat în direct, în cadrul unei emisiuni pe un post central de televiziune, câte piedici trebuiesc depăşite pentru promovarea unei legi bune, tema fiind chiar legea “Dării în plată”: “Vreau să vă spun filiera aceastor discuţii (legate de promovarea legii – n.n.). (…winking Domnul Daniel Zamfir, colegul meu din grupul liberal, a venit la noi cu ideea. Nu a avut inspiraţia să facă o conferinţă de presă şi să spună că e cam dezechilibrată relaţia asta între clienţi şi bancă. Ar trebui ca banca să aibă riscul ipotecii şi clientul riscul dobânzii. Să mai împărţim puţin efortul… A venit cu ideea la noi în grup. Vreau să vă spun că la început chiar şi printre colegii de partid domnul Daniel Zamfir a avut poticneli destul de serioase la ideea domniei sale, cu întrebări, cu opoziţie, cu “stai să vezi că nu se poate”, cu telefoane pe firul scurt, cu oameni din BNR care spuneau că se prăbuşeşte economia întreagă.
Am reuşit până la urmă, punând lucrurile cap la cap, să facem un proiect de lege la care au aderat şi colegii de la celelalte partide”, a explicat de­putatul.

Acesta este de părere că, în cazul promovării legii “dării în plată”, Banca Naţională a României şi-a arătat prea puţin caracterul “naţional”, adică acela de a fi în slujba românilor în relaţia lor cu sistemul bancar privat din ţară. (Redacţia)

About Administrator