Jurnal de pescar: Competiţii inedite pe balta Ben

Articolul a fost vizualizat de 2,135 ori

Şi în acest an balta Ben va fi teatrul de operaţii pentru anumite competiţii de staţionar cu caracter privat, deosebit de atractive pentru pescari. Ne-am obişnuit deja ca această locaţie să fie din ce în ce mai frecventată de către elita pescarilor de la noi, iar pe forumurile de specialitate sunt vehiculate proiecte pentru competiţii îndrăzneţe, cu fonduri de premiere importante şi o participare de clasă.
Un prim proiect se numeşte Ben Knokout Cup, este gândit de binecunoscutul Tică Irlandezul şi se vrea a fi un test pentru cei mai redutabili pasionaţi de crap de la noi.

O a doua competiţie ce face interesul nostru aici este, de fapt, un turneu amplu cu etape de calificare pe balta Ben, dar şi cu o etapă specială care se va desfăşura pe lacul Cinciş.

Ben Knokout Cup

De multă vreme cei care iubesc pescuitul crapului la rubeziană şi-au dorit un turneu reprezentativ, în urma căruia să fie desemnat cel mai bun pescar la acest stil. Tică Irlandezul a venit cu propunerea organizării unui turneu în trei etape plus finala, la care să participe un număr fix de concurenţi, şi anume 16. Iniţial, taxa de participare pentru un asemenea turneu a fost gândită la 100 de euro plus taxa de baltă, cu posibilitatea anumitor negocieri.

Este anul turneelor: două întreceri interesante de pescuit staţionar vor avea loc pe balta Ben

Concursul este în sistem eliminatoriu, astfel că după fiecare manşă numărul celor rămaşi se va înjumătăţi. Astfel, după prima etapă, din 16 concurenţi se vor califica pentru cea de-a doua etapă doar opt, în a treia etapă vor intra patru, iar finala va fi disputată între ultimii doi concurenţi rămaşi în joc. Dacă primele trei etape se vor desfăşura pe parcursul unei singure zile, într-o singură manşă, finala se va desfăşura pe parcursul a două zile de concurs, respectiv a două manşe. Manşele eliminatorii se vor derula pe parcursul a patru luni de zile, dar nu mai mult de o manşă pe lună. Marele premiu pus în joc este de 1600 de euro, care îi va reveni campionului – totul sau nimic. Printre cei înscrişi deja în competiţie îi amintim pe Adi Suciu, Andrei Ghioghiu, Paul Ispas, Neluţu Lupei, Alin Tudose şi Tudor Bodocan.

Turneu APS de staţionar

Din cauză că nu mai există cerere pentru organizarea unei finale judeţene a asociaţiilor independente, APS Hunedoara pune la cale un turneu cu opt etape de calificare, dintre care o etapă pe lacul Cinciş, una pe bălţile de la Orăştie, iar restul pe balta Ben. Vor fi punctate doar şase din aceste etape, cu rezultatele cele mai bune. Dacă un concurent nu poate participa la una sau două etape, i se va acorda un punctaj maxim în sector, plus un punct penalizare.

Astfel, dacă sectorul va fi compus din şase concurenţi, participantul lipsă va primi şase puncte plus unul penalizare. Numărul maxim de participanţi admişi în turneu este de 20, membri ai APS Hunedoara. Pentru ambele concursuri regulile generale de desfăşurare sunt cele în conformitate cu regulamentul CIPS-FIPS, cu excepţia că în turneul Ben Knokuot Cup este interzis pescuitul cu pastă sau pelete agăţate de firul de păr, iar în turneul APS este interzis pescuitul cu larve sau fouillis.

Tags:

About Bogdan Leu