Bucătăria Spitalului Judeţean, redeschisă după modernizare

Articolul a fost vizualizat de 914 ori

bucataria spital
Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a cerut echipei manageriale a Spitalului Judeţean din Deva să suspende activitatea blocului alimentar, deoarece hrana pentru pacienţi era preparată în condiţii complet insalubre. În bucătăria spitalului se desfăşurau lucrările de reparaţii, concomitent cu pregătirea hranei pentru pacienţi. Vreme de o lună, pacienţii au primit hrană preparată la Spitalul Muni­cipal din Hunedoara, iar constructorul s-a angajat să finalizeze lucrarea până la sfârşitul lunii august. Lucrările la blocul alimentar au fost finalizate la timp, aşa că, de câteva zile, bolnavii internaţi la spitalul din Deva primesc hrană preparată într-o bucătărie reabilitată după standar­dele europene. Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean, medicul Ioan Demeter, valoarea totală a lucrărilor executate la blocul alimentar, reparaţii capitale şi utilare cu mobilier, este de 4,2 mi­lioane de lei. „Investiţia este foarte importantă, pentru că bucătăria asigură prepararea hranei în condiţii de calitate care se cer în orice spital european. Reparaţia capitală a Spitalului Judeţean Deva va continua, există o ordine şi un proiect: se finalizează acum aripa nouă din clădirea monobloc, unde vor fi pasate secţiile terapie intensivă, chirurgie generală, urologie, sala de cezariene, nou-născuţi, ORL şi oftalmologie. Aripa nouă se va da în funcţiune în aproximativ o lună şi vom încerca să preîntâmpinăm apariţia unor infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti) nedorite.
Suma necesară pentru reabilitarea întregului spital este estimată la 100 de mili­oane de lei”, afirmă directorul medical al Spitalului Judeţean Deva, Ioan Demeter.

About Ada Beraru