Taberele şcolare au nevoie de o lege specială

Articolul a fost vizualizat de 856 ori

SELL LORINCZ SUSŢINE

Szell Lorincz, director executiv al DJST Hunedoara, a iniţiat un proiect de lege care vizează acoperirea vidului legislativ în privinţa organizării de tabere şcolare. Lorincz este candidatul UDMR Hunedoara pentru un post de deputat.

UDMR
Potrivit acestuia, în România oricine poate să organizeze tabere, însă direcţiile judeţene de tineret şi sport nu au nicio prerogativă în a verifica şi monitoriza condi­ţiile în care acestea sunt organizate. „Legislaţia nu prevede cine se ocupă de aceste tabere, cine îndeplineşte condiţiile pentru organizarea lor, cine le poate controla, nu este definită activitatea de tabere. (…winking Oricine poate să organizeze tabere, dar noi (direcţiile judeţene de sport şi tineret , n.red..) nu avem niciun cuvânt de spus”, a afirmat directorul executiv al DJST Hunedoara.

Pentru siguranţa
copiilor

Sell Lorincz a adăugat că singurele tabere care pot fi mo­nitorizate şi verificate sunt cele care se află în organizarea statului. „Am văzut atâtea cazuri în care taberele nu îndeplineau condiţii mi­nime de cazare sau de desfă­şurare de activităţi. Trebuie reglementată şi această activitate, astfel încât copiii să fie în siguranţă”, a declarat directorul executiv al DJST Hunedoara. Sell Lorincz va fi cap de listă la UDMR Hunedoara pentru Camera De­putaţilor, conform deciziei adoptate de Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni (CRJ) al UDMR.

About Marcel Bot