Cât costă o petrecere ca în filmele americane!

Articolul a fost vizualizat de 1,247 ori

chef tare

O piscină puternic luminată într-o casă imensă, muzică la maximum, fete frumoase îmbrăcate sumar care dansează pretutindeni şi alcool la liber. E CV-ul clasic al unei petreceri totale, aşa cum vedem câteodată prin pro­ducţiile cinematografice de peste Ocean.
Totul, bineînţeles, are un preţ? În­trebarea care se pune este cât ar putea costa  o astfel de petre­ce­re şi cine şi-ar putea-o perm­ite?
Prima oară ar trebui să ne asigu­răm că oaspeţii au din ce să ser­vească băutura. Un set de zece pahare tip Red Cups (de plastic) costă 20 de lei în hipermarketuri, deci pentru 100 de persoane, ţinând cont că fiind din plastic se mai sparg sau lumea le aruncă instinctiv marcăm deja 200 de lei paharele.

Băuturile

Un whiskey bun, dar nici prea scump şi adecvat unui „party de tip american”, ca de exemplu Ballantines, Jack Daniel’s sau Johnnie „Plimbăreţul” Red Label se încadrează în limita de 100 de lei per sticla (1 L). O vodcă ajunge ceva mai ieftin, cam la ju­mătatea preţului pentru whiskey. O cantitate de 20 litri de tărie ar însemna 200 ml de căciulă la 100 de invitaţi şi o cheltuială între 1500 şi 2000 de lei.
Dacă o bere costă puţin peste doi lei, considerând că există suficientă pentru fiecare invitat se ajunge undeva la 1.000 – 1200 de lei şi cu berea.Cola nu trebuie să lipsească. O sticlă de 2,5 litri costă circa 5,8 lei, deci ca să acoperi setea a celor 100 de invitaţi ar trebui o investiţie de minim 350 de lei.
O vilă costă cca. 450 de lei pentru a fi închiriată pentru o petrecere, pe când o vilă cu piscină ajunge şi până la 1800 de lei. Adăugăm şi un joc de lumini, boxe şi o maşină de fum pentru ambianţă şi, totodată, înca cca. 400 de lei. Invitaţii se vor plânge şi de foame cu siguranţă, aşa că pizza nu este o opţiune, ci o necesitate. O pizza cu diametrul 45 cm costă aproximativ 60 de lei, iar din ea mănâncă 4 persoane. Marcăm 30 de pizza şi scoatem din buzunar 1800 de lei. Socotim un total aproximativ, şi cu scobitori şi ce mai trebuie de ultim moment marcăm un cost de circa 7000 de lei pentru o noapte de chef ca în filme. Asta fără animatoare care ar putea dubla această sumă. Cine-şi permite?

About Administrator