La Hunedoara, cu sprijinul Recom Sid: Bursele I.C. Brătianu acordate studenţilor cu rezultate de excepţie

Articolul a fost vizualizat de 1,168 ori

Patru tineri merituoşi, studenţi ai Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, au beneficiat timp de un an de zile de burse lunare în valoare de 400 de lei, oferite în cadrul unui proiect al Partidului Naţional Liberal, filiala Hunedoara, cu sprijinul material al SC Recom Sid SA. Bursele de studii I.C. Brătianu au fost acordate pentru anul şcolar 2015 – 2016, iar potrivit de­putatei Carmen Hărău, proiectul va continua.

recom

Studenţii Facultăţii de Inginerie Hunedoara cu rezultate bune la învăţătură care sunt interesaţi să se specializeze în meserii căutate pe piaţa muncii au ocazia să aplice pentru bursele I.C. Brătianu,  oferite de SC Recom Sid, în cadrul unei campanii de sprijin în educaţie iniţiate de organizaţia PNL Hunedoara şi deputata Carmen Hărău.  Patru dintre cei mai bine pregătiţi studenţi ai facultăţii hunedorene au beneficiat pe parcursul anului şcolar 2015 – 2016 de aceste burse, în valoare de 400 de lei, acordate lunar. Teodora Ungureanu, Robert Bucevschi, Bogdan Sicoe şi Bogdan Taizau au fost selecţionaţi pe baza rezultatelor din ultimul an şi a potenţialului de care au dat dovadă în diferitele proiecte derulate în cadrul FIH.

Mulțumiți de rezultatul colaborării

Selecţia a fost făcută exclusiv de cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie, în colaborare cu ma­nagerul societăţii Recom Sid Hunedoara, ing. dipl. Ion Giurgiu.

„S-a încheiat un an de când am început această colaborare cu cei patru studenţi şi ne declarăm mulţumiţi de rezultatul ei. Bursierii au fost aleşi pe două criterii, unul social şi unul de interes faţă de şcoală. Ei s-au dovedit serioşi şi muncitori, dornici să înveţe şi au profitat de condiţiile oferite de noi pentru a face practică şi a-şi îmbunătăţi cunoştinţele”, a declarat Ion Giurgiu, directorul general al Recom Sid._REM2382

Carmen Hărău: „Avem în judeţ aproape 150 de bursieri”

Deputatul Carmen Hărău le-a acordat celor patru tineri diplomele de excelenţă, la încheierea ediţiei 2015 – 2016 a proiectului de sprijin în educaţie.

„Aţi asistat la finalizarea ciclului de un an în acordarea bursei I.C. Brătianu. Demarăm în cadrul aceleiaşi facultăţi şi cea de-a doua ediţie a acestei campanii. Este o bursă instituită în contextul a două campanii li­berale care se derulează în judeţul Hunedoara. Una dintre ele a fost intitulată „Să trimitem copiii la şcoală” şi vă spun cu bucurie că avem în judeţul Hunedoara aproape 150 de bursieri. În ce-i priveşte pe cei patru bursieri I.C. Brătianu, ei sunt la nivel de excelenţă la rezultatele şcolare”, a declarat deputatul Carmen Hărău.

Ce spun studenţii? 
Bursa a fost foarte utilă, au declarat studenţii, care au avut ocazia să se familiarizeze, dacă au dorit, şi cu activitatea din Recom Sid. „Bursa a fost foarte utilă. Întotdeauna pentru studenţi nişte bani în plus sunt de folos. M-am bucurat foarte mult pentru iniţiativa doamnei Carmen Hărău şi sper să obţin şi în continuare această bursă. Am învăţat programare şi despre fluxul tehnologic ”, a declarat Teodora Ungureanu, studentă în anul IV. „M-a ajutat acest stagiu de practică. A fost un an foarte încărcat din punct de vedere profesional. Am avut mult de lucru, dar în final am obţinut un job în Arad pentru care sunt foarte bucuros”, a declarat Robert Bucevschi, unul dintre studenţi. „Banii au fost un sprijin foarte bun, iar stagiul de practică m-a ajutat să mă fami­liarizez cu facultatea şi să mă simt mai pregătit.
Am fost selectat pe criteriul mediilor obţinute”, a declarat Bogdan Sicoe, beneficiar al bursei I.C. Brătianu.

About Daniel Guta