pe contrasens — Dumnezeu cu mila dacă Dragnea rupe lanţul!

Articolul a fost vizualizat de 730 ori

Ce am văzut luni în Parlamentul României a fost o întâlnire de gradul III. S-au reunit forţat două Românii care, deşi sunt vecine, nu se întâlnesc niciodată. Aşa cum nu pot socializa liber în natură competenţa cu habarnismul, bunul simţ cu tupeul gregar, cinstea cu şmanglitul, decenţa cu poalele ridicate, sau limba tehnocraţilor cu limba demagogilor. Iniţiativa lui Dragnea de a-l „chema la ordin în Parlament” pe primul-ministru tehnocrat Cioloş a semănat cumva, ca normă de imprudenţă, cu cea a organizării ultimului miting de către Ceauşescu. Pur şi simplu, păstrând proporţiile, şi într-un caz şi în celălalt, poporul gânditor a putut vedea fără echivoc că „preşedintele” e gol. Că ini­ţiativa a degenerat într-un minus la imagine pentru domnul Liviu Dragnea ne-o spun indirect şi intoxicările trepăduşilor mediatici ai PSD-ului care, imediat după şedinţa Parlamentului, ca să mai dreagă busuiocul, au lansat pe piaţă o bombă puturoasă, tirbuşon pentru minţile mai slabe: BLAT ÎNTRE DRAGNEA şi CIOLOŞ. Ce să spun?! O fi fost ca ăla dintre Ceauşescu şi Iliescu?
În Parlament, premierul Cioloş şi-a făcut treaba, sec şi competent, punând accent, în raportul său, pe datele economice. Cum toate televiziunile s-au pregătit să transmită în direct execuţia triumfală a tehnocratului Cioloş, a fost imposibil pentru cele de casă ale PSD să taie ceva „la montaj” din discursul premierului. Aşa că românii au putut afla în flux maxim cum,  în mandatul lui Cioloş, înre­gistrăm o creştere econo­mică de 5,2 la sută, o sporire a numărului de salariaţi record cu peste 150 de mii, că salariul mediu net la nivelul economiei s-a majorat din iulie 2015 cu 12 la sută şi, printre alte plusuri, că investiţiile publice, cele blocate total de Ponta ca să se laude cu excedent bugetar, au crescut sub Cioloş cu peste 15 la sută în primul semestru din acest an. Mai mult decât rezonabil pentru un Guvern obligat să schimbe din mers toate roţile sparte de guvernările politice anterioare, un guvern român a cărui aură relevă tot mai clar că este cu adevărat cel mai cinstit, capabil şi bine intenţionat „ever”.
N-a fost bine! N-a fost bine, pentru că şeful PSD nu a înţeles nimic din ce a vorbit Cioloş. De ce nu a înţeles domnul Dragnea? Ne-a spus: nu pricepe limbajul tehnocrat! E scuzabil pentru un lider de partid, dat fiind faptul că un tehnocrat nu lucrează cu unităţi de măsură familiare mediului politic, gen găleţi, cuantum de şpagă, doza de făină şi mici, contracte cu statul.
Dincolo de abordarea asta jucăuşă, diatriba domnului Dragnea m-a înspăimântat. Mi-a invocat o instanţă sta­linistoidă, abuzivă şi rea, în care procurorul „Dragnea” îl  ia la refec pe „trădătorul de neam şi ţară” Cioloş, aprioric condamnat pentru că e tehnocrat, adică, „incompetent”. Demnă de orice „tribunal al poporului” cacofonia de logică şi sens din acuzaţia şefului PSD! Se vede clar că nu e loc de limba tehnocrată în republica de­magogică a domnului Dragnea. Premierul, ca bicisnic tehnocrat ce se află, trebuie să ia notă că poporul e cu ochii pe colaborările sale dubioase cu Bruxelles-ul. Cu aceste atingeri necuviincioase din trecutul primului-ministru nu este de acord nici domnul Dragnea, cel mai iubit fiu al palmelor bătătorite din ţară şi din capitalul românesc. Trăitor şi tolerat în republica Dragnea, Cioloş  trebuie să priceapă odată, înainte de a fi strivit pe veci, că egalitatea în faţa legii nu poate periclita îmbuibarea ilicită şi protecţia penală a aleşilor din republica Dragnea. Să înveţe naibii ceva măcar acum, după parada de forţă a PSD-ului la Senat, când oamenii lui Dragnea au blocat ditamai Justiţia în cazul Gabi Oprea. Şi să mai termine Cioloş ăsta să mai pozeze în patriarhul cinstei şi corectitudinii în ţară. În republica Dragnea, doar vocea lui Călin Popescu Tăriceanu este vocea curajului civic şi a moralităţii politice. Şi, cu voia dumneavostră, bineîn­ţeles, vocea preşedintelui PSD. Asta ne-a spus, practic, domnul Dragnea, în timp ce încerca, fără succes, să-l facă mic pe premierul Cioloş. Şi ca să înţelegem şi mai bine ce tip de politică face şeful PSD, la nici 24 de ore după ce senatorii domnului Dragnea au scuipat cu un vot pe mormântului lui Bogdan Gigina, liderul social-democraţilor iese pe sticlă anunţând, aşa mai mustăcit,  că una din cele mai intense preocupări ale domniei sale este să elimine toate imunităţile din politica românească. Eu vă spun! Să ferească Dumnezeu să rupă Dragnea lanţul! Scapă cine poate!
Mai puţin statul de drept, Justiţia şi tehnocraţii…

Tags: ,

About Adrian Sălăgean