Substanţa care le face pe femei să îmbătrânească mai repede

Articolul a fost vizualizat de 837 ori

substanta imbatranire femei

Mamiferele masculi emit o „esenţă” chimică invizibilă care le fac pe femele pregătite pentru reproducere.
Totuşi, au şi un efect mai puţin dorit pentru femele, despre care se spune că îmbătrânesc mai repede din cauza acestei substanţe, potrivit unui studiu recent, citat de The Independent.
Această descoperire a fost făcută după un studiu pe şoareci de laborator şi, potrivit primelor rezultate analizate de cercetători, se pare că aceasta ar fi o trăsătură valabilă pentru întregul spectru animal, inclusiv pentru oameni.
Masculii nu trebuie neapărat să fie prezenţi atunci când femelele simt această substanţă. Mirosul lăsat în urmă de feromonii proveniţi de la doi bărbaţi este de ajuns pentru un efect îndelungat într-o încăpere.
„Semnalele masculilor le fac pe femele să depună mai mult efort în ceea ce priveşte reproducerea, însă apoi corpul lor are de suferit. Este o linie foarte subţire între reproducere şi menţinerea corpului într-o formă bună. Un semnal emis de mascul poate cauza o apariţie precoce a pubertăţii în cazul femelelor. Un altul poate acţiona asupra sistemului reproductiv al femelei mature, ajutând-o să fie fertilă până la o vârstă mai îndelungată. Oricum ar fi, aceste substanţe accele­rează îmbătrânirea corpului”, a explicat medicul Ilya Ruvinsky, de la Universitatea Northwestern din Statele Unite.
Cercetătorii afirmă că acest studiu ar putea conduce la apariţia unor medicamente care să ajute la întârzierea declanşării pubertăţii, prelungirii perioadei fertile şi chiar în ceea ce priveşte prevenirea îmbătrânirii.
Feromonii nu sunt emişi pentru a face rău femelelor, ci, potrivit cercetătorilor, efectele negative par a fi mai degrabă efecte secundare. (SURSA: Gândul)

Tags: ,

About Administrator