„Primul ghiozdan” şi „Internet la sate”, două proiecte PNL trântite de PSD

Articolul a fost vizualizat de 911 ori

MAIN proiecte pnl la cj (2)
„Primul ghiozdan” este un proiect prin care aleşii PNL au propus Consiliului Judeţean să ofere gratuit minimum de rechizite şcolare pentru elevii care intră în învăţământul primar. „Internet la sate” este cea de a doua iniţiativă liberală, prin care urma să se facă puncte de acces liber la Internet în toate comunele judeţului. Ambele proiecte au fost respinse într-o şe­dinţă cu scântei a Consiliului Judeţean Hunedoara. „Este trist că cei de la conducerea Consiliului Judeţean înţeleg să facă mai multă politică şi mai puţină administraţie”, a fost concluzia trasă de consilierul judeţean PNL Oana Frânc, iniţiatorul proiectelor. „Noi trebuie să facem proiecte care să respecte legea. Ambele proiecte nu respec­tă legea. Sunt în contradicţie cu Legea Învăţământului şi nu putem să le aprobăm. Dorinţa mea este să ajutăm cât mai mulţi copii”, susţine Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean, dar, deo­camdată, „dorinţa” şefului PSD nu şi-a atins ţinta.

Liberalii cer prefectului să intervină

Pesediştii susţin că nu pot fi acordate rechizite micilor şcolari pentru că: „Nu putem suprapune un program al Consiliului Judeţean peste programul Ministerului Învăţământului”, susţine Nistor. De partea cealaltă, liberalii spun că nu există nicio suprapunere, ci e vorba de un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, la fel cum a fost cel pe care liderii PSD l-au făcut cu Universitatea Petroşani. „Conducerea Consiliului Judeţean a promis să susţină lotul olimpic de gimnastică. Or, pentru finanţarea gimnastelor e nevoie de un proiect de asociere, deci un „parteneriat”, la fel ca cel pentru susţinerea proiectului „Primul ghiozdan”. Preşedintele Consiliului Judeţean a creat un precedent periculos: nu vom mai susţine lotul olimpic de gimnastică? Nu credem că ar fi corect. Noi considerăm că preşedintele Laurenţiu Nistor nu a respec­tat procedura şi nu a supus la vot cele două proiecte pe articole şi pe ansamblu, indife­rent dacă ele treceau ori nu”, a spus Florian Toma, consilier PNL.
În urma acestor dispute, liberalii au anunţat că vor cere prefectului Valer Ungur să restabilească legalitatea şi, dacă va fi nevoie, vor merge la judecată pentru proiectele lor.

Tags: ,

About Marcel Bot