Valer Ungur este noul prefect al judeţului Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,180 ori

prefect ungur

Noul prefect este finanţist de meserie, a lucrat la Fisc, iar ca orientare politică este „de dreapta”, fost membru PDL, fără să deţină funcţii în partid. Misiunea de căpătâi a prefectului Valer Ungur este aceea de a organiza alegeri corecte în decembrie.
„Este un moment important pentru judeţul Hunedoara, la fel cum este important şi pentru activitatea şi cariera mea profesională”, a declarat Valer Ungur, imediat după ce a depus jurământul de credinţă la ceremonia de instalare pe post.
Valer Ungur s-a născut în data de 14 august 1964, la Haţeg. Este finanţist şi a absolvit Fa­cultatea de Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj-Napoca. Din ianua­rie 1991 lucrează în do­meniul finanţelor publice la Haţeg, în 1999 s-a transferat la Administra­ţia Fiscală a municipiului Deva, iar din 2001 ocupă un post de conducere la DGFP Hunedoara. „Ultimii 25 de ani din activitatea profesională i-am desfăşurat la Finanţele Publice, din care ultimii opt ani în calitate de şef de serviciu la sinteza şi asistenţa elaborării şi exe­cuţiei bugetelor locale din cadrul activităţii de trezorerie şi contabilitate publică”, a precizat noul prefect. „Principiile care mă vor ghida vor fi imparţialitatea, legalitatea, prudenţa, eficienţa în ceea ce fac, în aşa fel încât să respect preve­derile legale.”, a mai spus Valer Ungur la instalarea în funcţie.
Odată cu numirea noului prefect, se sparge monopolul PSD asupra instituţiilor care conduc judeţul Hunedoara. Postul de prefect a rămas vacant după ce, în vară, Sorin Adrian Vasilescu a demisionat pentru a candida pe listele PSD la Consiliul Judeţean. Instituţia Prefectului a fost condusă până vineri, 30 septembrie 2016, de subprefectul Fabius Tiberiu Kiszely, fost demnitar PSD Brad înainte de a fi instalat la Prefectură.

About Marcel Bot