Alegeri Parlamentare 2016

Articolul a fost vizualizat de 1,550 ori

pag 1 duplex

3

 

Candidat Eleonora-Carmen HĂRĂU

Poziţia I  –  SENAT

MARECurriculum Vitae

Date biografice
•    Data şi locul naşte­rii: 04.11.1960, municipiul Hunedoara, judeţul Hunedoara
•    Stare Civilă: căsătorită, 2 copii

Studii şi specializări
•    2004 – Evaluator ANEVAR
•    1997 – Studii post-universitare scurte, Academia de Drept Internaţional, Dallas, SUA
•    1995 – Doctor în economie, ASE Bucureşti
•    1993 – Expert contabil
•    1983 – Economist, ASE Bucureşti

Activitate profesională
•    2012 – prezent: deputat în Parlamentul României
•    1995 – 2012: director general al grupului de firme Micro Mega, companie care are circa 700 de angajaţi
•    1991 – 1995: funcţionar public în Primăria Hunedoara
•    1985 – 1991: economist la CS Hunedoara
•    1983 – 1985: economist stagiar la C.C.Giurgiu
•    1983 – 2012: cu excepţia a doi ani, profesor (liceu, şcoală de maiştri, facultate), actualmente, conferenţiar universitar la Universitatea Politehnică Timişoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara.

Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.
•    2012 – Vicepreşedinte – Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Hunedoara
•    2012 – Membru în consiliul filialei – filiala CECCAR Hunedoara

Activitate civică
•    Sprijin financiar pentru ONG – cazuri sociale

Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice
•    Publicaţii de specialitate sub sigla U.P. Timişoara

Performanţă parlamentară de top
Activitatea parlamentarilor din mandatul 2012 – 2016 (până la data de 30 iunie) a intrat sub lupa Institutului pentru Politici Publice (IPP). Ultimul raport arată că deputatul Carmen Hărău este cel mai activ parlamentar din judeţul Hunedoara pentru Ca­mera Deputaţilor. Astfel, potrivit Indicelui Activităţii Parlamentare (IAP), care cuantifică iniţiativele le­gislative, luările de cuvânt, declaraţiile politice, întrebările şi interpelările, precum şi moţiunile de cenzură semnate de demnitar, deputatul Carmen Hărău ocupă locul patru în topul celor mai active femei parlamentar, cu 125,3 puncte. În clasamentul general  al Camerei Deputaţilor, faţă de  precedentul raport, Carmen Hărău a urcat două poziţii, de pe locul 20 pe 18. Deputatul hunedorenilor a condus, detaşat, de la începutul mandatului, clasamentul  judeţean al deputaţilor.
Ce spune presa despre?
“A fost votată de peste 18.000 de persoane la alegerile parlamentare din decembrie 2012. … Locuitorii municipiului Hunedoara care i-au acordat votul … aveau în minte imaginea unui om de afaceri local de succes, ce oferă lunar peste 700 de salarii. E drept că Eleonora-Carmen Hărău nu a avut nici contracandidat, primarul Viorel Arion, care este și preșe­dintele PDL Hunedoara, aruncând în luptă un ilustru necunoscut, finul său (n.r. – Gheorghe Barbu, membru PDL, candidatul anunţat pentru Primăria Municipiului Hunedoara în 2012, s-a retras din competiţie cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale dupa ce a văzut rezultatul sondajelor). Oricum, ar fi fost greu ca Hărău să fie învinsă. Chiar și adversarii săi nu pun la îndoială nicio clipă capacitatea sa de muncă, inteligenţa şi spiritul organizatoric. Pe de altă parte, acum oamenii au așteptări extrem de mari de la Hărău, iar posibilitatea să le îndeplinească în scurt timp nu prea există, pentru că nu sunt bani.
Puncte tari
– Capacitate uriașă de muncă, inteligență, bun organizator. Este foarte bună în meseria sa de bază, lucru care o ajută în activitatea parlamentară. Este printre puținii oameni politici care vorbesc și scriu corect în limba română. În plus, faptul că se bucură de o stabilitate financiară o ajută să nu fie obligată să facă mari compromisuri în cariera politică. Are o tenacitate ieşită din comun în urmărirea planurilor sale şi se bate „la baionetă” pentru implementarea lor.
Puncte slabe
– Este la început de drum în politică. Are tentaţia de a se implica în prea multe proiecte în același timp. Îşi schimbă greu opiniile pe care şi le face iniţial despre oamenii politici, deşi evoluţiile ulterioare ar recomanda acest lucru în multe din cazuri.
OportunităŢi
– Ar putea avea o carieră politică de succes, dacă va reuși să se concentreze doar pe câteva proiecte, renunţând la speranţa amăgitoare că poate face tot într-un singur mandat de parlamentar. Ar fi păcat să nu reușească, având în vedere că este, fără doar și poate, cel mai inteligent om politic votat după 1989 în municipiul Hunedoara.
AmeninŢări
– Riscă să piardă din încrederea acordată de hunedoreni în decembrie 2012 dacă într-un timp rezonabil nu reuşeşte să materializeze măcar una dintre promisiunile electorale. Să nu uităm că este deputat în colegiul cu cele mai multe probleme din judeţ, iar oamenii nu mai au răbdare pentru mult timp ca să aștepte semnele unei schimbări în bine.  (SURSA: “Ana­liză politică „SWOT”. Carmen Hărău, în luptă cu provocările celui mai greu colegiu”, scris de Mona­lise Hihn, ZHD, 07.08. 2013)
Confirmare
La confluenţa dintre oportunităţi şi ameninţări, deputatul Carmen Hărău a confirmat ca deputat pe parcursul celor patru ani de mandat.
Dintr-o listă lungă de activităţi bifate se pot spicui promisiunile onorate faţă de siderurgişti, iniţiative legis­lative de succes pentru mame, copii şi educatori, contribuţie relevantă la îmbunătăţirea codurilor fiscale, prestaţie notabilă ca vector naţional de imagine pentru PNL, precum şi, esenţial, promovarea fără precedent al propriului colegiu şi a judeţului Hunedoara în general (boom-ul turistic de la Castelul Corvinilor e reprezentativ pentru aceasta).
Motive suficiente pentru care colegii liberali din judeţul Hunedoara au decis cu o majoritate covârşitoare ca actualul deputat Eleonora Carmen Hărău să candideze de pe prima poziţie pentru un nou mandat, de data asta în Camera Superioară a Parlamentului.



 Candidat Adrian Nicolae DAVID

LOCUL II – SENAT

MARE - netCurriculum Vitae

Date biografice
•    Data şi locul naşterii: 23 ia­nuarie 1982, Aninoasa, judeţul Hunedoara
•    Stare Civilă: căsătorit

Studii şi specializări
2011 – prezent: Doctorand în ramura de ştiin­ţe – Economie, domeniul Finanţe (Teza de doctorat cu titlul: „Analiza Riscului de Insolvenţă”, Universitatea de Vest Timişoara)
2012: Certificat de competenţă lingvistică pentru limba engleză (Disciplinele principale studiate / Limba engleză 17p/20p), Universitatea de Vest Timişoara
2009 – 2010: Curs postuniversitar „Pregătirea personalului didactic”, Universitatea de Vest Timişoara
2005: Curs de perfecţionare în informatică, prin Asociaţia Naţională a Experţilor Formatori în Informatică
2004 – 2006: Master în specializarea „Libertatea de mişcare a persoanelor în Europa”,
Universitatea din Oradea, studii universitare de masterat, curs de perfecţionare internaţională
2000 – 2004: Studii universitare de licenţă internaţională – Economist, Universitatea de Vest Timişoara
2000 – 2004: Calificarea/ diploma obţinută: Jurist, Universitatea de Vest Timişoara.

Activitate profesională
2004 – 2015: Asistent universitar, Universitatea din Petroşani (conducere de seminarii la disciplinele Drept Constituţional, Elemente principale de drept, Drept Financiar, Dreptul Muncii, Dreptul Uniunii Europene, Finanţele Întreprinderii; elaborarea de lucrări de cercetare ştiinţifică)
Ianuarie 2015 – iunie 2015: Vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Hunedoara
Iunie 2015 – Iunie 2016: Preşedinte la Consiliul Judeţean Hunedoara
16 august 2016 – prezent: Consilier clasa I, grad profesional superior la Primăria Municipiului Petroşani

Ce spune presa despre?
„Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara scoate achiziţiile publice directe din umbra suspectă a şmenului. Este vorba despre banii pu­blici, până la limita a 30.000 de euro, care se dau cu dedicaţie, după cum vrea stăpânul bugetului.
Preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara pentru un an, Adrian David a impus o altă mentalitate în modul de atribuire şi gestionare a finanţelor publice. Tânărul preşedinte liberal a impus o regulă care obliga toate instituţiile administraţiei judeţene să scoată „la vedere” cumpărăturile cu bani publici, indiferent de sumă. „Achiziţiile publice prin încredinţare directă cu selecţie de minim trei oferte au fost subiect de nenumărate abuzuri şi mânăreli de-a lungul timpului. Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a preferat să se ţină departe de orice suspiciune, promovând un proiect de hotărâre care obligă administraţia judeţeană şi insti­tuţiile subordonate să scoată la vedere orice cumpărătură cu bani pu­blici. Proiectul prevede ca orice achiziţie publică, oricât de mică, să fie anunţată public pe pagina oficială de net a instituţiei, cu 72 de ore înainte, astfel încât să poată participa orice ofertant la selecţia de oferte. În mod tradiţional, cumpărăturile cu bani publici până în 30.000 de euro fără TVA se fac printr-un sistem lipsit de transparenţă, dar generator de şpagă. Teoretic, instituţia solicită oferte de la minim trei agenţi economici şi îl alege pe cel care are preţul cel mai mic. Practic, „pila” stăpânului bugetar vine cu trei oferte de-acasă şi, evident, a lui este cea mai bună. Procedura promovată de Adrian David cel puţin înlătură suspiciunile (deşi e greu de crezut că o să dispară năravul). „Eu sunt convins că aşa asigurăm transparenţa. Sunt convins că dumneavoastră, în calitate de parteneri media pro-activi, veţi mediatiza această inovaţie, în aşa fel încât fiecare agent economic să poată şti în orice moment despre o intenţie de achiziţie publică a Consiliului Judeţean”, a explicat David. Preşedintele administraţiei judeţene spune că ar fi putut impune această măsură printr-o dispoziţie, dar a ales calea votului, ca să rămână ca disciplină financiară şi după ce el nu va mai fi şeful Consiliului Judeţean. Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi. Doar doi dintre aleşii judeţeni nu au votat de frica Agenţiei Naţionale de Integritate, fiindcă sunt şi directori de instituţii subordonate Consiliului”.  (SURSA: Ziarul HUNEDOREANULUI, 31 august 2015, „LA LIMITA INCREDIBILULUI. Adrian David scoate încredin­ţările directe la vedere” – Marcel Bot)
Familia David, mărturisiri
“Tatăl meu, Ioan, a ajuns la pensie după o carieră de-o viaţă ca poliţist. Provine dintr-o familie modestă, ce s-a mutat, pe la sfârşitul anilor 50, din judeţul Cluj în municipiul Hunedoara. Mama, Olivia, este fiică de momârlani, cu tatăl miner şi mama casnică (o tradiţie în familiile Văii Jiului). Mama a lucrat ca funcţionar în Primăria Aninoasa, apoi în Vulcan. În 2004 a intrat în politică şi a fost aleasă viceprimar al Aninoasei. Din 2008 este consilier local. În 2010 m-am căsătorit cu Giani­na, de baştină tot din Aninoasa, dintr-o familie de funcţionari. Soţia mea este judecător (din 2011) la Judecătoria Petroşani. În 2014 a venit pe lume fiul nostru Mihail”, spune Adrian Nicolae David, candidat la Senat, locul doi pe lista PNL Hunedoara.


 Candidat Lucian Ovidiu HEIUŞ

LOCUL I – CAMERA DEPUTAŢILOR

MARECurriculum Vitae

Date biografice
•    Data şi locul naşterii: 13 noiembrie 1965, Orăştie, judeţul Hunedoara
•    Stare Civilă: căsătorit

Studii şi specializări
1980-1984 – Liceul de Chimie Industrială nr. 1 Orăştie, Secţia electrotehnică.
1985-1990 – Institutul Politehnic Cluj-Napoca – Facultatea de Mecanică, secţia Metalurgie
1994-1999 – Management turistic şi comercial, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti – Facultatea de Management Turistic şi Comercial din Cluj-Napoca; Diplomă de Licenţă – Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Ştiinţe Economice
2005-2006 – Administraţie publică în contextul legislaţiei actuale, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” Arad – Facultatea de Ştiinţe Juridice, Perfecţionare profesională – Diploma de Master
2007 – Camera Consultanţilor Fiscali Bucureşti, program de perfecţionare Consultant Fisca­l – membru al Camerei Consultanţilor Fiscali Bucureşti
2008 – Pregătire teoretică şi practică pe linie de arme şi muniţii SC Lazăr&Company SNC
1994 – Noul Sistem de Contabilitate Marketing – Management, curs de perfecţionare Patronatul Naţional Român – Uniunea Economică Română a Întreprinzătorilor Particulari
1993 – Curs de perfecţionare: Negocierea şi derularea contractelor de comerţ exterior –
Centrul de Perfecţionare, Consultanţă şi Management pentru Comerţul Internaţional PERCOMEX SA Bucureşti
1991 – Program de perfecţionare – Contabilitate, Inspectoratul pentru Cultură al Judeţului Arad

Activitate profesională
09.11.2015 – prezent: Director general, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara
01.08.2014 – 09.11.2015: Director executiv – servicii interne (mutare temporară), Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara; Administraţie publică
01.08.2013 – 01.08.2014: Director general, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara
01.07.2013 – 01.08.2013: Director adjunct, Ministerul Finanţelor Publice – Direcţia de Buget, Contabilitate Internă, Investiţii şi Achiziţii Publice
01.06.2013 – 30.06.2013: Director general adjunct, Ministerul Finanţelor Publice – Direcţia Generală a Domeniilor Reglementate Specific
11.03.2013 – 01.06.2013: Director executiv, Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara
10.10.2012 – 08.03.2013: Director general, SC Uzina Mecanică Orăştie
23.04.2012 – 09.10.2012: Consilier superior, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara
09.11.2009 – 22.04.2012: Director executiv, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara
25.05.2009 – 09.11.2009: Trezorier Şef, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara
08.08.2005 – 25.05.2009: Director executiv, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara
30.11.1999- 05.08.2005: Director, SC Fablor Pell SRL Orăştie
01.07.1999 – 30.11.1999: Director, SC HPN Lux SRL Orăştie
01.05.1997 – 30.06.1999: Director comercial, SC Favior Vidra SA Orăştie
01.03.1993 – 01.05.1997: Şef birou desfacere, SC Favior Vidra SA Orăştie
02.12.1991 -01.03.1993: Inginer, SC. Favior Vidra SA Orăştie
27.08.1990 – 01.12.1991: Inginer, Întreprinderea Vagoane Arad.

Mass-media desp­re
„Schimbările regionalizării cu specific românesc l-au adus pe Lucian Ovidiu Heiuş la Timişoara. După ce a condus timp de şapte ani Direcţia de Finanţe Hunedoara, el a devenit şeful structurii regionale a Finanţelor. El spune că la Direcţia de Finanţe Timiş a găsit şi oameni buni şi mai puţin buni, dar cel mai mult consideră că activitatea instituţiei a fost influenţată de schimbările dese de directori. Modificările organizatorice operate de Ministerul de Finanţe în teritoriu au reunit Hunedoara, Caraşul, Timişul şi Aradul sub o singură umbrelă: Direcţia Regională a Finanţelor Publice Ti­mişoara. Şefia nu a fost preluată de un „local”, aşa cum se aştepta toată lumea, mai ales mediul politic, ci de Lucian Heiuş, cel care a condus ani buni Direcţia de Finanţe cu sediul la Deva. Un om ce pare sigur pe sine, el a venit la Timişoara pentru a se ocupa de strategia fiscală şi de colectarea de taxe şi impozite, cu gânduri mari. Surprinzător, el nu şi-a adus la Timişoara întreaga echipă cu care a colaborat, spune el, excelent, la Hunedoara. „La Timişoara sunt veniţi în jur de 20 de persoane de la Hunedoara. Este un director adjunct, plus un şef de serviciu. Da, într-adevăr, şi managerul public”, spune Heiuş. El mai menţionează că reorganizarea aceasta regională nu a fost neapărat bună pentru colegii săi. „Sunt oameni care şi-au lăsat acasă familiile pentru a veni la aceste slujbe, la Timişoara. Alţii au plecat la Bucureşti, dar, din păcate, sunt oameni de cea mai bună calitate, specia­lişti adevăraţi care au rămas fără locuri de muncă. Oameni de certă calitate. Unii au dat examen şi au intrat prin concurs la Direcţia Antifraudă”, a mai declarat Heiuş. (…) Noul şef al Finanţelor e conştient că viaţa pe acest post nu îi va fi deloc simplă. „Personal nu mă văd ieşind la pensie din poziţia de la Finanţe. Aici, acum, eu sunt, mâine nu mai sunt. Ori sunt schimbări politice, ori voi supăra un politician, nu ştii ce se întâmplă. Şi atunci ce faci: treci în domeniul privat, faci ceea ce ştii, consultanţă”, spune directorul despre posibilul său vii­tor”. (SURSA: M. Hoster, Timiş Online la 7 noiembrie 2013,„Structură de administrare nouă, şef nou, pretenţii noi la Direcţia Regională de Finanţe Timişoara”)


 Candidat Dorin Oliviu GLIGOR

LOCUL II – CAMERA DEPUTAŢILOR

gligor net BUNCurriculum Vitae

Date biografice
•    Data şi locul naşterii: 02.03.1966, Baia de Criş, judeţul Hunedoara
•    Stare Civilă: căsătorit

Studii şi specializări
•    1985-1990: Facultatea de Mecanică – I.P.T.V. Timişoara
•    Diplomă INGINER
Cursuri (relevante):
Curs de promovarea şi implementarea investiţiilor – I.M.I. Bucureşti, 1997
Curs de management – I.M.I. Bucureşti, 1998.
Curs de înalt funcţionar public – 2009

Activitate profesională
•    1991 – 1995: RAGCL Brad, Inginer – Serviciu Tehnic, Implementarea de noi tehnologii Dezvoltarea serviciilor
•    1995 –  1996: RAGCL Brad, Inginer – Coordonarea secţie
•    1997 – 2000: RAGCL Brad, Director – Conducere executivă
•    2001 – 2005: S.C. MULTICONSTRUCT S.A. CRISCIOR – Director producţie
•    2005 – 2009: S.C. APA PROD S.A, Director Tehnic (Managementul tehnologic şi operaţional pentru implementarea programelor de investiţii cu finanţare externă pentru reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie apă potabilă şi de canalizare din aria de operare; Consolidarea companiei ca operator unic regional; Strategia operaţională şi de investiţii pentru perioada 2006 -2014, de dezvoltare a companiei.)
•    2010 – 2011: Subprefect, Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara
•    2011 (aug – nov.): Consilier SC TERMOELECTRICA  S.A. Bucureşti (Consiliere de specialitate privind fundamentarea şi constituirea Complexurilor Energetice Hunedoara şi Oltenia)
•    2012: Consilier al Ministrului – MINISTERUL ECONOMIEI, COMERŢULUI ŞI MEDIULUI DE AFACERI. (Consiliere de specialitate privind producerea energiei electrice şi fundamentarea actului decizional în procesul de constituire a Complexurilor Energetice Hunedoara şi Oltenia.)
•    2014 – 2016: Vicerpeşedinte la CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA

Alte informaţii relevante :
Experienţă politică:  1999 – 2000  – membru PD; 2000 – 2001 – preşedinte BPL Brad; 2001 – 2010 – vicepreşedinte BPJ Hunedoara; 2001 – 2008 – consilier local Brad; 2008 – consilier judeţean Hunedoara; 2011 – preşedinte BPJ Hunedoara al PDL; 2012- 2016 consilier judeţean Hunedoara; 2016 – prezent, consilier judeţean.

Dorin Gligor în presa locală
„Printr-o scrisoare deschi­să adresată Premierului României, Dorin Gligor, şeful administraţiei publi­ce judeţene, solicită urgent un dialog absolut necesar înaintea oricărei decizii privitoare la divizarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH). În opinia oficialului hunedorean, între reprezentanţii Guvernului şi cei ai administraţiei publice judeţene trebuie să aibă loc o discuţie tehnică privitor la implicaţiile economice şi sociale pe care o astfel de măsură ar putea induce în teritoriu. În document se arată, printre altele, că luarea unei decizii unilate­rale din partea Guvernului în cazul divizării CEH poate arunca judeţul Hunedoara într-o criză economică şi socială care ar afecta peste 7.000 de oameni şi familiile lor. Vă prezentăm, mai jos, integral, conţinutul scrisorii deschise semnate de conducătorul Consiliului Judeţean Hunedoara. „În atenţia domnului Victor Viorel Ponta, Prim-mi­nistru al României, Scrisoare deschisă din partea conducerii Consiliu­lui Judeţean Hunedoara
Consiliul Judeţean Hunedoara a luat act de intenţia Guvernului României de a reorganiza Complexul Energetic Hunedoara în direcţia divizării, situaţie în care s-a făcut vorbire şi de implicarea în acest proces a administraţiei judeţene. În acest sens, SOLICITĂM, în regim de URGENŢĂ, prezenţa unei delegaţii guvernamentale în judeţul Hunedoara cu care să putem discuta privitor la implicaţiile administraţiei judeţene despre care s-a făcut referire prin diferite surse, unele dintre ele venind chiar din zona sectorului energetic.
Vă SEMNALĂM şi SUBLI­NIEM OPORTUNITATEA acestei discuţii ÎNAINTE de luarea oricărei decizii privitoare la Complexul Energetic Hunedoara. Impactul noii viziuni organizatorice fiind unul fără precedent pentru sectorul economic al judeţului Hunedoara,  Consiliul Judeţean Hunedoara are ÎNTREAGA RESPONSABILITATE faţă de comunitatea din judeţ şi considerăm că lua­rea oricărei decizii de descentralizare a activităţii la Complexul Energetic Hunedoara fără consultarea autorităţilor locale reprezintă un GRAV ABUZ. Ţineţi cont, domnule prim-ministru, că sunt în joc slujbele a peste 7000 de oameni şi a familiilor lor, iar orice decizie luată în pripă, fără consultări şi punerea la punct a unor detalii esen­ţiale, se poate solda cu un cataclism social de care veţi fi pe deplin răspunzător. Pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie de criză, cu urmări dintre cele mai dramatice pentru hunedoreni, ca reprezentant al lor în administraţia judeţeană, îmi exprim întreaga speranţă că dialogul cerut va avea loc în cel mai scurt timp. Îmi exprim totodată certitudinea că doar prin dialog vom putea concepe, împreu­nă, un plan realist care să diminueze riscurile economice şi sociale inerente unei diviziuni de o  asemenea importanţă în structura industrială a judeţului Hunedoara. În aşteptarea unui răspuns prompt, Cu stimă, p. preşedinte Dorin Oliviu Gligor, Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Hunedoara”. (SURSA: Hunedoaralibera.ro, 24 aprilie 2015)


 Candidat Marcel Adrian GOIA

LOCUL III – CAMERA DEPUTAŢILOR

mare - netCurriculum Vitae

Date biografice
•    Data şi locul naşte­rii: 14 ianuarie1962, în Vidra, judeţul Alba
•    Stare Civilă: căsătorit

Studii şi specializări
2007-2013: Academia de Studii Economice Bucureşti, Cursuri de anteprenoriat
2006: Academia de Poliţie Al. Ioan Cuza – Centrul de studii Postuniversitare, curs Postuni­versitar – Manage­ment
1998: Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Diplomă de Licenţă în Drept
1985-1988: Şcoala Militară de Ofiţeri activi a MAI, Ofiţer activ în MAI
1981: Liceul Industrial Călan

Activitate profesională

2012-prezent: Primar, Primăria Oraşului Haţeg
2001-2011: Comandant al Poliţiei Oraşului Haţeg, Ministerul Afacerii Interne
1988-2001: Ofiţer în cadrul Poliţei Oraşului Haţeg la formaţiunile economic, posturile de poliţie şi Ordine Publică
1981: Combinatul Siderurgic Călan.

Marcel Goia, exerciţiu de sinceritate
„M-am născut în 14 ia­nuarie, în anul 1962, în Vidra, judeţul Alba. Mai târziu am înţeles că, poate nu întâmplător, Dumnezeu a vrut să mă nasc pe acele meleaguri binecuvântate. De altfel, locul meu de baştină avea să aibă o influenţă determinantă asupra vii­toarei mele cariere. Ca orice moţ, am moştenit spiritul ordinii şi al dreptăţii, cel mai probabil, de la Avram Iancu. Iar faptele lui eroice şi poveştile pe care le auzeam de la bunici, pe când eram copil, m-au făcut să cred că pentru mine, cel mai potrivit domeniu profesional în care să activez ar fi unul în care dreptatea şi munca în folosul semenilor să fie valori supreme. În anul 1970, împreuna cu părinţii, am părăsit plaiurile natale şi ne-am stabilit în satul Ruşi, comuna Bretea Română. Am urmat Liceul Industrial Călan, pe care l-am absol­vit în anul 1981. Am pornit călătoria prin viaţă ca muncitor în Combinatul Siderurgic Călan dar, câţiva ani mai târziu, fiind convins că destinul meu mă conduce pe un drum de unde mă pot pune în slujba semenilor mei, am hotărât să urmez Şcoala Militară de Ofiţeri activi a MAI, pe care am absolvit-o în anul 1988. Tot destinul a fost cel care m-a condus în mijlocul haţeganilor, unde mi-am început cariera de ofiţer în cadrul Serviciului Economic al Poliţiei Oraşului Haţeg. Timp de 11 ani, am fost comandantul Poliţiei Haţeg, perioadă în care am avut posibilitatea să cunosc comunitatea cu necazurile şi bucuriile ei, problemele cu care se confrunta oraşul şi nevoile pe care le au cetăţenii. În 2012, deveneam primar al urbei în care locuiam de mai bine de 25 de ani. Pentru colegii mei din Ministerul Afacerilor Interne, eram o premieră: niciun alt ofiţer nu reuşise să acceadă la această funcţie. Pentru mine, momentul acela a reprezentat o surpriză extrem de plăcută, dar şi o imensă responsabilitate. Ştiam că foarte mulţi oameni îmi acordaseră, în momentul votului, încrederea lor. Mi-am dat seama că, din noua mea postură, va trebui să fac tot ceea ce-mi stă în putinţă să nu-i dezamăgesc.”
::::
Marcel Goia în presa locală
:
Victoria candidatului PNL la localele din 2012 a fost relatată pe larg în presa vremii. „Surpriză de proporţii în oraşul Haţeg. Candidatul PNL la Primăria Haţeg, Marcel Goia, l-a surclasat pe fostul primar Nicolae Timiş în preferinţele electoratului. Goia a câştigat Primăria Haţeg cu un scor covârşitor, obţinând un procent de 58 la sută din numărul de voturi, faţă de principalul său contracandidat care a obţinut doar 37 la sută. Victoria a fost sărbătorită de sute de oameni. Imediat după miezul nopţii, când s-a încheiat numărătoarea paralelă, iar balanţa a înclinat în favoarea lui Marcel Goia, sute de haţegani, susţinători ai candidatului PNL, au ieşit pe străzile oraşului, au scandat „Goia, Pimar!”, lozinci împotriva fostului primar, au fluturat steagurile liberale. Susţinătorii lui Marcel Goia au sărbătorit victoria până târziu în noapte. „M-am aşteptat la o susţinere mare, dar începând de acum două sau trei zile, când am făcut un marş în oraşul Haţeg, am realizat că cetăţenilor nu le mai este frică de nimeni şi o să iasă la vot. Pe această cale vreau să le mulţu­mesc pentru că au ieşit la vot şi au votat o schimbare şi un bine pentru Haţeg”. (SURSA: Glasul Hunedoarei, „Haţeganii au ales schimbarea”)

Bilanţ
nefardat

„Pe parcursul mandatului meu, am avut şi realizări, dar şi neîmpliniri. Şi lucrări finalizate cu succes, dar şi idei care nu au ajuns să se materializeze. Şi oameni pe care i-am ajutat, dar şi cetăţeni ale căror probleme mi-au depăşit atribuţiile. Sau, de ce să nu recunosc, locuitori ai oraşului pe care, deşi am vrut, nu am putut să îi ajut, nu am găsit calea legală sau nu am avut suficienţi bani în bugetul local. Pe cât am putut de bine, le-am explicat strădaniile mele, dar şi piedicile. Şi, de fiecare dată când nu am putut să rezolv câte o problemă, am trăit cu speranţa că omul respectiv îmi va înţelege acţiunile, că îmi va ierta neputinţa. Ca o consecinţă a faptelor mele, cetăţenii m-au obligat să continui proiectele, confirmându-mă ca primar într-un nou mandat, 2016-2020”, spune acum Marcel Adrian Goia.


 Candidat Oana Elisabeta FRÂNC

Locul IV – Camera Deputaţilor

DSC_3434

Curriculum Vitae

Date biografice
•    Data şi locul naşterii: 15.01.1982, municipiul Hunedoara, judeţul Hunedoara
•    Stare Civilă: necăsătorită

Studii şi specializări
•    2000-2004: Universitatea Tibiscus – Fa­cultatea de Drept si Administraţie Publică
•    Diplomă de licenţă / Licenţiat în Ştiinţe Juridice, Specializare Drept
•    2004-2006: Universitatea Tibiscus – Master Drept Comunitar şi Integrare Europeană, Diplomă de master / Masterand în Drept Comunitar şi Integrare Europeană, Specializare Integrare Europeană.

Activitate profesională
•    2004-2005: Consilier juridic, S.C COM-TUR S.R.L: Redactare acţiuni, reprezentare la instanţele de judecată;
•    2005-Prezent: Avocat, CABINET DE AVOCAT FRÂNC OANA; Avocat pledant cu experienţă de unsprezece ani, în special litigii privind Dreptul civil, Dreptul comercial, Drept penal, Dreptul mediului, toate activităţile şi responsabilităţile aferente profesiei de avocat, respectiv: acordare consultanţă clienţi, formare şi pregătire dosar, redactare cereri de chemare în judecată şi cereri diverse, asistare şi reprezentare clienţi în faţa instanţelor de judecată şi a organelor de urmărire penală, promovare şi susţinere a căilor de atac, reprezentare clienţi în faţa Oficiului Registrului Comerţului, redactare contracte şi alte documente, opinii legale.

Informaţii suplimentare
2011 – 2012: Ziarul local Mesagerul Hunedorean
– Redactare de articole juridice;
2012 – 2016: Consilier în Consiliul Local Deva;
2016 – prezent: Consilier în Consiliul Judeţean Hunedoara;
Iulie 2016 – purtător de cuvânt PNL Hunedoara.

Oana Frânc în presa locală
În calitate de consilier local la Deva, Oana Frânc a fost printre primii demnitari care cerea autorităţilor să se implice în criza de la Termocentrala Mintia. Iată atitidinea consilierului PNL din 29 ianuarie 2015, reflectată în Ziarul HUNEDOREANULUI. „Consilierul local PNL Oana Frânc a pus în dezbatere situaţia creată de dispozi­ţia Gărzii de Mediu Hunedoara care a oprit activitatea termocentralei. Consilierul liberal a vorbit despre responsabilitatea municipalităţii faţă de cele peste 6.000 de familii care beneficiază de apă caldă şi căldură din siste­mul centralizat. „Ţinând cont că mai sunt doar patru luni până la instalarea sezonului rece, avem obligaţia să găsim soluţii pentru încălzirea locuinţelor cetăţenilor municipiului Deva care sunt branşaţi la sistemul centralizat de termoficare, cu atât mai mult cu cât, până nu demult, municipalitatea îndemna populaţia debranşată să revină în reţeaua deservită de central termică de la Mintia”, a spus Oana Frânc. „Vă solicit, stimaţi colegi din Consiliul Local, să constituim o comisie care, împreună cu administraţia municipiului Deva şi cu specialişti în domeniul termoficării, să găsească soluţii cât mai urgent pentru susţinerea sistemului centralizat de încălzire, în aşa fel încât, la iarnă po­pulaţia municipiului Deva să nu fie afectată de oprirea termocentralei Mintia pe motive de neconformare la cerinţele de protecţie a mediului”, a propus consilierul PNL. Primarul Petru Mărginean, pe post de moderator al dezbaterii, a dat-o româneşte pe după cireş, ignorând efectiv subiectul”. (Marcel Bot: „SCAPĂ CINE POATE. Şefii Devei ignoră criza de la Termocentrala Mintia”).
Oana Frânc, despre crezul său politic
„Sunt avocat. Voiam să fac politică pentru oameni, în fond personal puteam să trăiesc bine și fără politică. Social-democrația nu se potrivea nici cu profesia mea, nici cu spiritul meu liber și cu atât mai puțin cu motivul pentru care m-am decis să fac politică. Mi-am dat seama că social-democrația în România este doar o lozincă. Nu mă mai regăseam în acel partid, dar conștiința m-a ținut mult în loc, priveam „traseismul” ca pe ceva rușinos, nedemn. Până în ziua în care mi s-a părut mai puțin demn să stau într-un partid care nu mă mai reprezenta, nici pe mine nici idealurile mele, nici scopul pentru care am intrat în politică. Mi-am dat seama că drumul meu este închis în direcția stângii și că oricât aș munci nu-mi voi atinge scopul. Nu a fost ușor, dar am hotărât că nu renunț la politică. Am făcut în continuare politică de dreapta. Politică liberală, care se potrivește cu meseria mea, cu spiritul meu. În PNL m-am regăsit pe mine însămi. Aici pot să am idei, să vin cu proiecte. Aici simt că pot cu adevărat să mă țin de cuvânt față de bunica mea. Liberalismul înseamnă în primul rând inițiativă și implicare, exact ceea ce își dorește un tânăr. Și liberalismul dă șansa tinerilor cu inițiativă. Eu sunt unul dintre ei. Mânie poate fi altul, iar poimâine un al treilea. Și, zi după zi, cu încredere, răbdare și perseverență, noi, tinerii, putem schimba totul, sistemul, clasa politică, țara. Dar mai important decât toate, noi, tinerii, putem netezi palmele bunicilor brăzdate de trudă și nevoi”.

About Administrator