Scade la 20 de ani stagiul de cotizare completă pentru mineri

Articolul a fost vizualizat de 809 ori

Minerii pensionaţi după data de 1 ia­nuarie 2011 vor primi pensie întreagă dacă au cotizat 20 de ani, faţă de 30 de ani cât prevedea vechea legislaţie. Modificarea legii a fost susţinută şi promovată de parlamentarii liberali.

p6 pensionari
„Parlamentarii PNL au fost singurii care au votat, atât în Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, Legea nr. 155/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind siste­mul unitar de pensii publi­ce. Această lege se referă la scăderea stagii­lor de cotizare de la 30 de ani la 20 de ani la foştii mineri pensionaţi după 1 ianuarie 2011”, se arată într-un comunicat de presă prin care liberalii au încercat să clarifice declaraţiile unor parlamentari hunedoreni care şi-au arogat merite necuvenite.

Apel la decenţă
„În urma demersurilor conducerii PNLHunedoara la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, direct la dl. ministru Dragoş Pîslaru şi la Casa Naţională de Pensii Publice, informăm cetăţenii judeţului Hunedoara că în aceste zile sistemul informatic este în testare, iar în data de 20 octombrie va fi ope­raţional. Parlamentarii PNL au înregistrat mai multe proiecte legislative specifice judeţului Hunedoara, care au fost susţinute de tot grupul parlamentar. PNL Hunedoara solicită celorlalte partide să lase la o parte demagogia şi să vină cu soluţii, cu proiecte, pentru binele judeţului Hunedoara. Câştigători vor fi cetăţenii pe care îi reprezentăm!”, se arată într-un comunicat al PNL Hunedoara.

About Marcel Bot