„Fac tot ce pot eu pentru relansarea Hunedoarei. Prin munca la catedră, activitatea de la Parlament, prin propriile investiţii!”

Articolul a fost vizualizat de 1,017 ori

poza 16 17

Spune că iubeşte municipiul Hu­ne­doara, în care s-a născut, s-a for­mat şi a muncit, şi ţine cu ju­de­ţul nostru. Dar a şi dovedit acest lucru prin fapte. Nu este un secret faptul că parlamentarul Eleonora-Carmen Hărău, acum candidat PNL pentru Senatul României, provine din mediul de afaceri. Un mediu care i-a dat şansa să contribuie, clipă de clipă, la progresul zonei în care trăieşte.

Istoria grupului de firme deţinut de către familia Hărău porneşte din anul 1990 şi ce bucurie mai mare poate exista pentru parlamentarul hunedorean decât aceea de a spune că la firmele familiei sale activează – printre sutele de angajaţi – oameni cu care a început colaborarea în urmă cu peste 20 de ani.
Totul pentru Hunedoara
“Am investit, personal şi profesional, totul pentru Hunedoara, oraşul în care m-am născut…”, ne spune Eleonora-Carmen Hărău. An de an, profitul firmelor familiei sale a fost reinvestit în judeţul Hunedoara, fiind create şi menţi­nute noi şi noi locuri de muncă. Proserv SA, Micro Mega HD SA, Recom Sid SA, Ameritech SA, H-Me­dical Clinic SRL sunt nişte nume de companii. În spatele lor însă stau vieţile a peste 700 de angajaţi, sau, mai prozaic, stau 700 de salarii plătite, bani care fac, pe orizontală şi pe verticală, ca, de bine de rău, motoraşul economic al Hunedoarei să funcţioneze.
Dar nu e numai atât! Banii câştigaţi de firmele familiei Hărău prin contracte derulate în Spania sau Germania, în Timişoara sau la Reşiţa, au fost reinvestiţi în judeţul Hunedoara. Totul, ca o recunoaştere pentru comunitatea locală, s-a reîntors la Hunedoara. Pentru că e convinsă că Hunedoara ei natală poate renaşte econo­mic, Eleonora-Carmen Hărău nu a investit nici în vile pe Costa de Azur, nici în cabane la Poiana Braşov. Familia sa reinvesteşte în oraş, creează o emulaţie în jurul Castelului Corvinilor şi promovează, clipă de clipă, municipiul Hunedoara şi judeţul Hunedoara.
Nu-i puţin lucru, după cum spuneam, nici să îţi reinvesteşti munca de o viaţă în judeţul Hunedoara, nici să ai alături angajaţi de peste 20 de ani. Este, dacă vreţi, dovada palpabilă a faptului că, secundă de secundă, Eleonora-Carmen Hărău a lucrat şi lucrează pentru ca Hunedoara să parcurgă mai repede criza post-industrială, pentru a ieşi cu bine la liman.
A jucat bine cartea turismului
În desele sale intervenţii publice, Eleonora- Carmen Hărău, cel mai activ parlamentar hunedorean, a subliniat faptul că viitorul acestui judeţ se leagă, într-o proporţie covârşitoare, de turism. Tocmai de aceea, încă din 2013, prin întrebări şi interpelări adresate către Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Fondurilor Europene, Eleonora-Carmen Hărău a cerut finanţare pentru reabi­litarea Castelului Corvinilor, subliniind importanţa şi oportunitatea proiectului. O oportunitate dovedită pe deplin prin creşterea, an de an, a numărului de turişti sosiţi la Hunedoara, pentru a vizita atât castelul cât şi zecile de obiective turistice excepţionale apropiate, adevărata bogăţie a judeţului nostru.
Legi pentru oameni
Parlamentarul Eleonora-Carmen Hărău şi-a legat numele de 130 de iniţiative legislative în mandatul 2012 – 2016. Trei dintre acestea, recent depuse, vor rezolva însă o serie de inechităţi sociale existen­te la nivelul judeţului Hunedoara.
Astfel, printr-un proiect pentru modificarea şi completarea legii pensiilor, deputatul Eleonora-Carmen Hărău urmăreşte ca persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare (extracţia, prepararea şi arderea cărbunelui, extracţia şi prelucrarea minereurilor neferoase), adică în zone precum Hunedoara, Călan şi Valea Jiului, dar şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi, să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensio­nare cu 2 (doi) ani.
De asemenea, o altă iniţiativă a parlamentarului Eleonora-Carmen Hărău prevede ca persoanele care au lucrat în grupa I de muncă sau în condiţii speciale, dar ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit le­gislaţiei valabile înainte de 1 ianuarie 2011, să beneficieze de recalcularea punctajului mediu anual pe baza stagiului complet de cotizare de 20 de ani.
Recent, Eleonora-Carmen Hărău a redactat şi depus o iniţiativă le­gislativă care, pentru persoanele disponibilizate de la CEH SA şi SNÎMVJ SA, asigură venituri lunare de completare până la 31 decembrie 2018, perioada în care urmează a fi asigurate aceste venituri de completare constituind stagiu de cotizare rea­lizat în condiţii speciale de muncă.

About Administrator