Noua clădire a Spitalului Judeţean va fi inaugurată în 28 noiembrie

Articolul a fost vizualizat de 1,229 ori

Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a anunţat că recepţia construcţiei noii aripi a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, o clădire cu şapte etaje, va avea loc în 28 noiembrie. În termen de şase luni, vor avea loc achiziţiile de echipamente, necesare secţiilor mutate aici.

p3 - main (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Recepţia lucrărilor la noua clădire a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a fost stabilită pentru data de 28 noiembrie, potrivit conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara, mai devreme cu circa două săptămâni decât termenul prognozat iniţial. Până la data recepţiei vor avea loc ultimele retuşuri şi curăţenia în clădirea de şapte etaje, alipită Spitalului Judeţean din Deva.
„Clădirea se află acum la stadiul efectuării curăţeniei. S-au făcut ultimele reglaje pe instalaţiile sanitare, pe instalaţiile electrice şi pe cele speciale, de semnalizare. De aici mai trebuie să se facă echiparea cu mobilier”, a declarat arhitectul Dumitru Armăşescu, coordonatorul lucrărilor. Investiţia se ridică la 100 de milioane de lei şi cuprinde aripa nouă a spitalului şi moderni­zarea unităţilor medicale Baia Sărată şi din Cartierul Dacia.
„Noua clădire a spitalului va fi dotată cu mobilier şi aparatură în cinci luni de la recepţionarea lucrărilor. Spitalul este, de departe, la un nivel european în ceea ce priveşte dotările existen­te. Va fi la fel şi după ce va fi mobilat”, a declarat Mircea Bobora, vicepreşedintele Consi­liului Judeţean Hunedoara.
Costul mobilării va fi însă, unul ridicat, un singur pat pentru secţia de ATI ar putea costa până la 10.000 de euro. Sediul nou al spitalului va găzdui o secţie de chirurgie cu cinci săli o­peratorii, o secţie de oftalmologie, maternitate, ORL şi ATI. Proiectul a demarat în 2009, când Consiliul Judeţean Hunedoara a solicitat primele fonduri de la Ministerul Sănătăţii, pentru construirea noii aripi a Spitalului Judeţean Hunedoara, iar construcţia efectivă a unităţii a demarat în 2011.

About Daniel Guta