Lucian Heiuş: „Atâta timp cât am activat în Finanţe, am fost un partener al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Sunt de partea bună a spectrului politic”

Articolul a fost vizualizat de 982 ori

   pag 9

În cele din urmă, domnule Lucian Heiuş, v-aţi hotărât să candidaţi?

Lucian Heiuş: Da, în­tr-adevăr, am luat această decizie fermă. Dacă mai aveam îndoieli, mi s-au spulberat toate. Am pornit pe un nou drum. În 11 decembrie voi deschi­de lista pentru Camera Deputaţilor, la Partidul Na­ţional Liberal, şi sper ca, şi cu votul orăştienilor, să ajung în Parlamentul României, ca deputat, unde doresc să fac mult mai multe lucruri bune în favoarea judeţului Hunedoara şi a Orăştiei, în special.

Am înţeles bine, aţi încetat activitatea de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ti­mişoara?

pag 9 (2)
Lucian Heiuş: Da şi nu. Mi-am depus şi am trimis către doamna ministru solicitarea mea ca, începând cu data de 21 octombrie, să încetez ac­tivitatea ca director general în cadrul Finanţelor. Până atunci sunt în concediu, anul acesta nereuşind să fac nicio zi de concediu. Mi-am luat 3 săptămâni de concediu legal şi pot să spun că, începând cu data de 21 octombrie, practic, atribuţiile mele ca director general încetează. Nu v-ascund faptul că simt un mare regret renunţând la o profesie pe care o fac cu rezultate bune de aproximativ 11 ani şi jumătate, dar şi în Parlament voi activa, bineînţeles, tot pe acelaşi domeniu. În discu­ţiile pe care le-am avut cu conducerea centrală a partidului, am so­licitat clar şi mi s-a confirmat că voi activa în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei ­De­putaţilor, iar în cazul în care Partidul Naţional Liberal va forma Guvernul, voi fi prins într-o structură guver­na­men­tală – bineînţeles, tot pe do­meniul la care eu mă pricep, respectiv la Ministerul de Finanţe.

DNA pare un jucător destul de bun în prezenta competiţie electorală, frica şi nesiguranţa fac ca unii competitori să se retragă sau să fie retraşi forţat. Aveţi ceva să vă reproşaţi?

Lucian Heiuş: Atâta timp cât am activat (şi activez în continuare) în Finanţe, am fost un partener al Direcţiei Na­ţionale Anticorupţie şi al altor structuri cu care am colaborat, tocmai pentru a încerca să reducem evaziunea fiscală şi a-i prinde pe cei care încalcă legile şi nu-şi plătesc la timp impozitele, taxele, contribuţiile pe care le au către Bugetul de Stat, văduvindu-i în felul acesta pe toţi ceilalţi cetăţeni cinstiţi. Din fericire pentru mine, după 11 ani şi jumătate de activitate în Finanţe (în fiecare zi semnez cel puţin 300 de acte şi pleacă miliarde şi mi­liarde de lei sub semnătura mea), nu am niciun dosar penal, nicio plângere penală, nu am fost chemat niciodată la niciun Parchet şi acesta este unul dintre pun­c­tele cu care mă mândresc – că plec cu fruntea sus din cea mai importantă poziţie a sistemului birocratic din România.

Credeţi că din postu­ra de parlamentar veţi putea ajuta munici­piul Orăştie?

pag 9 (1)
Lucian Heiuş: Ca parlamentar, în primul rând, voi încerca să fac legi mult mai clare şi mult mai bune, în special pe domeniul la care mă pricep – în partea economică şi pe partea financiară. Bi­neîn­ţeles că atribuţii­le şi posi­bilităţile pe care le ai ca un simplu parlamentar, de multe ori, nu-ţi permit să faci lucrurile pe care ţi le doreşti, pentru zona pe care tu o reprezinţi. Dar, ţinând cont de faptul că eu voi activa în Comisia de Buget-Finanţe – unde se împart bugetele a­nuale, unde se iau toate de­ciziile legate de împărţire a banilor pentru întreaga ţară -, iar mai mult, dacă Partidul Naţional Libe­ral va fi la gu­vernare, voi merge pe o struc­tură guvernamentală (de­ci, practic, pe o muncă exe­cutivă), sunt convins că voi putea să ajut foarte mult ju­deţul Hu­nedoara şi Orăştia în special, deoarece aici sunt născut, aici m-am educat, aici trăiesc şi eu, aici trăiesc familia şi copiii mei. Normal că merg înspre Par­lament cu gândul de a putea să atrag cât mai multe fonduri spre zona noastră, pentru a se dezvolta în con­tinuare şi a crea o perspectivă pentru toţi tinerii care locuiesc în Orăştie.

About Administrator