Clanul Resmeriţă (PSD). Îndrăzneşte SĂ CREZI în CORUPŢIE

Articolul a fost vizualizat de 1,138 ori

PENALI DIN TATĂ-N FIU

Campania candidatului Cristian Resmeriţă, locul întâi la Senat pe lista PSD, a fost scurtcircuitată de dosarul penal aflat pe rolul Înaltei Curţi. Judecătorii l-au chemat la bară în 23 noiembrie, dar cauza s-a amânat pentru 22 februarie 2017. Resmeriţă junior a preluat Primăria Lupeni după ce tatăl său, fostul primar, a fost priponit de mascaţi pentru un tun de zece milioane de lei. Clanul Resmeriţă are o avere faraonică acaparată în muni­cipiul Lupeni, una dintre cele mai sărace aşezări urbane din judeţul Hunedoara. Atât tatăl, cât şi fiul sunt în vizorul magistraţilor pentru corupţie.

pag 11 - MARE Resmerita, fiul
Cristian Resmeriţă, fost de­putat PSD şi actual primar al municipiului Lupeni, este acu­zat că a deturnat bani de la Parlament spre fratele său în mod necuvenit.

pag 11 - Circul foamei de la Lupeni
Agenţia Naţională de Inte­gritate a stabilit că Resmeriţă junior a fost în conflict penal de interese. Potrivit in­spec­torilor ANI, Cristian Res­me­riţă „în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcţia de con­silier în cadrul Biroului par­lamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Judeţul Hune­doara. Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriţă a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”. Instanţa de fond a confirmat conflictul penal în care s-a aflat deputatul PSD, însă acesta a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La termenul din 23 noiembrie, judecătorii au amâ­nat verdictul pentru luna fe­bruarie a anului viitor.

pag 11 - Resmerita, tatăl
Dinastia Resmeriţă a îngenuncheat Lupeniul

Cristian Resmeriţă a renun­ţat în vară la mandatul de de­putat pentru a candida la pos­tul de primar al municipiului Lupeni, post pe care l-a ocupat tatăl său din anul 2000. Res­meriţă senior fusese săltat de mascaţi şi băgat la „răcoare” în dosarul „Gala Bute”. Fotoliul de primar a fost predat în familie, fapt ce a generat suspiciuni că Resmeriţă junior ar fi avut misiunea de a acoperi unele găuri în înscrisurile primăriei, înainte să mai cadă un dosar penal în sarcina seniorului. După câteva luni de primărie, Cristian Resmeriţă s-a sucit din nou şi vrea iar la Casa Po­porului, fiind primul pe lista pentru Senat întocmită de PSD.

Resmeriţă senior, încarcerat în dosarul „Gala Bute

„La data de 11 noiembrie 2011, inculpatul Resmeriţă Cornel, în calitate de primar al municipiul Lupeni, la instigarea inculpatului Gărdean Miron Dorel, a atribuit societăţii Termogaz Company un contract în valoare de 10.896.359,11 lei, finanţat cu fonduri ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, având ca obiect actualizarea proiectului tehnic şi executarea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Staţiunii turistice Straja. Acest contract a fost atribuit de inculpaţii Cornel Resmeriţă şi Condoiu Cristofor-Alin cu încălcarea atribuţiilor de ser­viciu care le reveneau conform dispoziţiilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, prin alegerea procedurii de negociere, fără publicarea unui anunţ de par­ticipare şi prin omisiunea de a estima valoarea contractului, fapt ce a dus la supraevaluarea preţului cu suma de 3.364.144,86 lei, sumă ce reprezintă atât un prejudiciu adus bugetului primăriei Lupeni, cât şi un folos necuvenit obţinut de SC Termogaz Company SA”, se arată în re­chizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie.

Nu toţi profesorii au norocul lui…

Cristian Resmeriţă are 38 de ani şi o avere consistentă, deşi a lucrat toată viaţa la stat şi înainte de a fi om politic era un profesor modest. Dacă în declaraţia sa de avere din anul 2008, Cristian Resmeriţă trecea doar un apartament şi o Dacia Logan, în cea mai recentă declaraţie de avere a parlamentarului, din ianuarie 2016, sunt înregistrate: un teren intravilan de 432 de metri pătraţi în Lupeni, cum­părat, un apartament în Lupeni, cumpărat, un apartament în Vulcan, primit cadou de la părinţi, o vilă de 243 de metri pătraţi construită în Lupeni, trei maşini (Skoda, Peugeot şi Mazda), un ATV, depozite bancare de peste 300.000 de lei, un cadou de botez de 6.200 de euro.

Circul foamei. Lupeni, 2016

Suntem în cartierul Viitorului, care nu sună atât de promiţător pentru aproape 30 de copii şi părinţii lor, obligaţi să trăiască în condiţii greu de conceput pentru o Românie ce se vrea a fi dezvoltată.
Fără apă, fără energie electrică, cu tuberculoză şi şobolani care se plimbă nestingheriţi prin farfuriile, paturile, casele şi vieţile oamenilor.
Oameni care nu au avut o şansă decentă la educaţie.
Viitorul real se arată şi mai sumbru.
Copiii vor moşteni sărăcia, mizeria, defectele şi neputinţa părinţilor. În acest timp, autorităţile dau neputincioase din umeri şi reclamă lipsa fondurilor.
Şi, pentru că nu sunt bani, aceste familii sunt condamnate să poarte, zilnic, o luptă amară şi nedreaptă pentru supravieţuire. (sursa zhd.ro)

About Redacţia REPLICA